kecskemét

2019.01.08. 20:04

Díjazták a tanulókat a Bolyai Tehetségnapon

Sok diák büszkén kezdheti az új évet, mert tehetségdíjjal ismerték el a tanulásban elért eredményeit. Informatikától a matematikán át a németig értékelték az ifjú tehetségeket.

Sebestyén Hajnalka

A versenyben elért eredményeik alapján kaptak elismerést az általános iskolások

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Bolyai János Gimnáziumban hagyomány, hogy nemcsak saját diákjaiknak, hanem a város és a megye általános iskolásainak is rendeznek tehetséggondozó tanulmányi versenyeket.

A matematika, informatika, fizika, valamint német tantárgyi megméretések mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vers- és prózamondó verseny is, amelyet ebben a tanévben Kányádi Sándor emlékének szenteltek.

Informatikából Czakó Szonja (Vásárhelyi iskola, Kecskemét) nyert, második lett Végh Noémi (II. Rákóczi iskola, Kecskemét), harmadik, megosztva Giricz Vince és Sirkó Zalán Zoltán (Corvin Mátyás, Kecskemét).

Matematikából a legjobbnak Szpisják Bence Tibor (Szarvas) bizonyult. Második helyen végzett Fodor Nándor (Arany János iskola, Kecskemét), harmadik lett Nagy Leila (Corvin Mátyás iskola), negyedik Czeglédi Kenéz (Arany János iskola), ötödik Patyi Péter (Corvin Mátyás iskola).

Fizikából a legtehetségesebb Csernák Dániel (Arany) volt, a sorban követte Szpisják Bence Tibor (Szarvas) és Birkás Bertalan (II. Rákóczi).

Német nyelvből Bóna Eszter (Vásárhelyi) szerepelt a legeredményesebben. Második helyezést ért el Veréb Lilla (Vásárhelyi), harmadikat Tóth Tímea (Vásárhelyi), negyediket Miklósi Dávid (Zrínyi Ilona iskola, Kecskemét), ötödiket Mongyi András (Arany János iskola), hatodikat Kesztyűs Kira (Arany János református iskola, Nagykőrös).A versmondó versenyen Petrov Kata Panna (Feketeerdői iskola, Helvécia) nyert. Második lett Hamza Máté (Református iskola, Kecskemét), harmadik megosztva Bukovinszky Lara (Vásárhelyi) és Stróbl Anita (Református iskola, Kecskemét).

A versenyben elért eredményeik alapján kaptak elismerést az általános iskolások
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

A napokban megrendezett díjátadón jutalmazták a Kecskemét várossá válásának 650. évfordulójára meghirdetett Miénk itt a tér! elnevezésű rövidfilmkészítő pályázat győztes alkotóit is. Matula Árpád és Antal Péter Csend-élet című filmetűdjét a rendezvényen mutatták be először a közönségnek.

Tanulás helyett élményprogramok

A Bolyai Tehetségnapon számos attrakció várta a bolyaisokat: előadások, projektek, múzeumpedagógiai programok, amelyeket Kecskemét közművelődési intézményeivel együttműködve sikerült megvalósítani. A HELPI Biztonságos internet projektje és a Ciróka bábszínház Anyegin című osztálytermi színházi előadása, valamint az Új Nemzedék Központ munkatársának, Varga Ildi­kónak az előadása mellett a Bozsó Gyűjtemény, a Katona Emlékház és a megújult Planetárium is fogadta a diákokat. A nap kiemelt rendezvénye volt a BGE Cinema Science Café programja és Kriskó János nyugalmazott főiskolai docens gondolatébresztő előadása. Ezenfelül a gimnázium tanárai, Sikó Dezső és Laczkó József tartottak interdiszciplináris nyílt órákat. A megnyitó után kezdődött a közismert Bolyai Kosárlabda Kupa, amely során 4-4 fiú- és leánycsapat, valamint 1-1 bányais és bolyais öregfiúcsapat mérte össze tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában