Kiskunfélegyháza

2018.12.11. 09:23

Támogatják az életmódváltó törekvéseket Félegyházán

Megkezdte működését az Egészségfejlesztési Iroda a félegyházi városházán. Az új intézmény hosszú távú célja a járásban élők egészségmegőrzésének elősegítése.

Vajda Piroska

A megnyitón elhangzott: az iroda létrehozását és működtetését 100 millió forinttal támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az iroda munkatársai széles körű szolgáltatással várják Félegyháza, valamint a járási települések – Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér, Pálmonostora, Petőfiszállás – lakosságát.

A magyar lakosság egészségi állapota a legtöbb mutató tekintetében még mindig elmarad az Európai Unió átlagától. A Kiskunfélegyházi járásra is jellemző az öregedő társadalom problémája, amely együtt jár az egészségi állapot általános romlásával. Nemzetközi példák alapján azonban kijelenthető, hogy az egészségügyben végrehajtott reformokkal, átfogó változásokkal jelentősen javítható a helyzet. Ezt a célt szolgálja az Egészségfejlesztési Iroda megnyitása is Kiskunfélegyházán.

Az iroda tevékenységi körébe tartozik többek között az életmódváltó és egészségfejlesztési programok támogatása és megvalósítása az önkormányzatokkal, egészségügyi, szociális intézményekkel, civil szervezetekkel és iskolákkal karöltve. Az iroda szakemberei életmód-tanácsadással segítik az egészséges életvitel mellett való döntést. Lehetőséget teremtenek a rendszeres testmozgás gyakorlására. Táplálkozási tanácsadással, valamint lelki egészségvédelemmel támogatják a hozzájuk fordulókat. Az iroda célja továbbá a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek prevenciójának támogatása, a korai és elkerülhető halálozás csökkentése, a mentális egészség elérése és megőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában