Kecskemét

2018.12.19. 11:48

Súlyos betegséggel küzdő családnak gyűjt adományt a Védőháló egyesület

Súlyos betegséggel küzdő, nehéz helyzetben lévő családnak gyűjt adományt a Védőháló Karitatív Egyesület.

Maksa Balázs

Az elmúlt évek sikeres gyűjtései után, rendhagyó és akár hagyományteremtő módon idén hatodik alkalommal, ismételten Jótékonysági-Baráti Forralt borozásra invitál mindenkit a Védőháló Karitatív Egyesület.

– Mindjárt itt a várva-várt Karácsony. A nagy készülődés közben álljunk meg egy picit és segítsünk együtt egy olyan családnak akiknek különösen nehéz gondokkal kell megküzdeniük minden nap. Betegséggel, és nélkülözéssel teli év van mögöttük! – írja közleményében az egyesület.

Egy olyan kétgyermekes családnak gyűjtenek, ahol a szülők mindketten súlyos betegséggel küzdenek. Tibornak, az apának szklerózis multiplexe (SM) van. Bár még járóképes, napi 4 órában dolgozik, de az elmúlt napokat is kórházban töltötte. Az édesanya betegsége amiotrófiás laterál szklerózis (ALS) egy ritka izomsorvadásos megbetegedés. Gyorsan romlik az állapota, segítség nélkül már nem tud járni, tolószékkel közlekedik. Jövedelmük meghaladja a rendszeres gyerekvédelmi támogatáshoz szükséges szintet, de a megélhetésükhöz így is nagyon kevés.

– Nagyszerű emberek, nehéz helyzetükben is ezer mosollyal adnak hálát minden napért. A lakást át kell alakítaniuk, hogy akadálymentes legyen, mosogatógép is éppen most adta fel, a hidegben tűzifára is szükség van és ne feledjük: itt a karácsony! Tegyük nekik szebbé, és vegyünk le a vállukról néhány gondot. Segítsetek! – zárja közleményét a Védőháló egyesület.

A Jótékonysági és adománygyűjtő forralt borozásra mindenkit várnak december 22-én, szombaton 15 és 23 óra között a Vágódeszkában (cím: 6000 Kecskemét, Széchenyi tér 14.). További információ Somogyi Tímea Annától kérhető, a 70/881-1833-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában