Kiskunfélegyháza

2018.12.08. 20:00

Megnyitotta kapuit a Mézeskalács Meseváros

A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét teszik még ünnepélyesebbé Félegyházán azzal, hogy immár ötödik alkalommal építik meg a félegyháziak közösen a Mézeskalács Mesevárost. Az édes tárlatnak a Kiskun Múzeum felújítása miatt ezúttal a Petőfi Sándor Emlékház adott otthont. Az ünnepélyes megnyitót szombaton délután tartották.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

– Az étel, az édesség, amely egyszerre műalkotás is immár, Kiskunfélegyháza városát és lakosait szimbolizálja. A város életében az ünnepi készülődés már nem csak a család melegét jelenti az örömteli mézeskalácssütéssel, hanem egyben egy édes kihívás is, hiszen évről-évre nagyon sokan figyelik a végeredményt, a cukormázas félegyházi épületeket – mondta megnyitóbeszédében dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő, a szociális és művelődési bizottság elnöke. Hozzátette: az idei év nem csak jubileum, hanem egyben egy izgalmas helyszín változással egybekötött kiállítás. Édes teher a Kiskun Múzeum munkatársainak, hiszen egy nagy projekt részesei lehetnek az intézmény folyamatban lévő megújulásával. A mézeskalács készítők izgatottan várják a megújult Kiskun Múzeum megnyitását, hiszen azt is ízletes formába önthetik majd jövő év adventjén.

A jótékony céllal meghirdetett pályázatra idén ötvenhat alkotás érkezett, melyek főként Félegyháza jellegzetes épületeit ábrázolják. Így például az Ótemplomot, a Kalmár kápolnát, a vasútállomást, a Hattyúházat, a Templomhalmot, sőt még a jégpályát is megformázták az ügyes kezű félegyháziak. A mézes finomságokat tombolán sorsolják ki, az így befolyt összegből fejlesztő játékokat vásárolnak a Százszorszép Óvoda, a Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény és a Kiskun Múzeum számára.

A Mézeskalács Mesevárost december 20-ig nézhetik meg az érdeklődők a Petőfi Sándor Emlékházban, december 22-én ugyanis tombola sorsolás keretében új gazdára találnak az alkotások. A sorsolás szombaton este fél 6-kor lesz a negyedik adventi gyertyagyújtást követően a városháza előtt. A kisorsolt Mézeskalács Meseváros házikóit természetesen haza is vihetik karácsonyfájuk alá a nyertesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában