Soltvadkert

2018.12.21. 16:52

Kéthavi jutalmat kaptak a vezetők

A legutóbbi önkormányzati ülés végén kéthavi tiszteletdíjnak megfelelő összeget szavazott meg a vadkerti önkormányzat a település két elöljárójának. A város vezetői, Lehoczki Ferenc polgármester és Temerini Ferenc alpolgármester részesülnek a jutalomból. Az előterjesztést az ügyrendi bizottság elnöke, Udvarhelyi Attila ismertette.

Barta Zsolt

A városatya, aki a helyi iskola igazgatója, elmondta, hogy törvényi felhatalmazás jogán az önkormányzat egy adott időszakot értékelve jutalmazhatja a polgármester és az alpolgármester munkáját. Ez a jogszabályok alapján legfeljebb féléves fizetés lehet. Az idén végzett munka – főleg a sikeres pályázatok – annyi átlagon felüli teendőt rótt a város vezetőire, amely alapján a képviselők úgy döntöttek, hogy ez jutalmat érdemel.

A pénzügyi bizottság elnöke, Kárász András elmondta: a polgármester és az alpolgármester állandó résztvevői a rendezvényeknek. Mindezek mellett sok hétvége nem otthon töltése indította őket arra, hogy ezt a jutalmat támogassák.

Utalt arra, hogy sok támadás éri az önkormányzatot a közösségi médián keresztül. Kihangsúlyozta, hogy ő és társai olyan úriemberek, akik arccal és névvel vállalják a véleményüket. Így szavazzák meg a kéthavi jutalmat. Kiemelte: aki nem vállalja a véleményét arccal, az nem tekinthető tárgyalópartnernek.

Megjegyezte: örülne, ha a lakosok és az internetes oldalakat olvasók józansággal fogadnák az ott megjelenő információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában