Kerekegyháza

2018.12.10. 14:00

Együtt ünnepelték iskolájukat a volt és a jelenlegi diákok

Fennállásának kilencvenedik évfordulóját ünnepli idén a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az évforduló alkalmából egy hónapon át foglalkoztak a tanulók az iskola történetével, múltjával.

Gulyás Sándor

Diákok és tanárok műsora szórakoztatta a közönséget

Forrás: Petőfi Népe

Az elkészült gyerekmunkákból és az elmúlt 90 év életét bemutató fényképekből, összegyűjtött taneszközökből kiállítás nyílt az iskola tánctermében és az aulában, amely decemberben megtekinthető. Ezekben a hetekben több olyan, ma már a szakmájában sikeres ember tartott előadást a gyerekeknek, akik innen indultak – tudtuk meg Szakálné Galbavi Márta intézményvezető-helyettestől.

Diákok és tanárok műsora szórakoztatta a közönséget
Fotó: Petőfi Népe

Az ünnepélyes projektzárót az iskola sportcsarnokában tartották. Az esemény vendége volt az első igazgató fia, dr. Kozák Endre, valamint dr. Kelemen Márk polgármester, illetve az egykori tanítványok, pedagógusok, szülők. A művészeti iskola növendékeinek hangszeres és táncos bemutatóján kívül vidám versek, dalok, mesés jelenet, valamint a pedagógusok alkalmi kórusa szórakoztatta a közönséget. Az intézményről dr. Fehér Tibor egykori diák osztotta meg gyermekkori emlékeit. Az ünnepség díjkiosztóval, majd koszorúzással zárult.

– Ezen alkalomból avattuk fel az aulában található emlékfát. A falra festett alkotás Ferenczné Csertő Ágnes pedagógus és lánya, Petra keze munkáját dicséri. A fán található közel 250 levélen az intézményben egykor és jelenleg tanító pedagógusok neve olvasható, adózva ezzel elődeink emlékének – fűzte hozzá Szakálné Galbavi Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában