Kalocsa

2018.11.09. 17:53

Figyelik a rendőrök az autók műszaki állapotát

Még egy hónapig tart a Látni és látszani kampány, mely alatt fokozott közúti ellenőrzésre lehet számítani. Az autósoknak érdemes átvizsgáltatni a kocsijukat.

Gábor János

A gumiabroncsokat és a világítást is érdemes átnézetni a kampány során

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– A partnereinknél, a kalocsai Autóklubnál, illetve a hajósi Kákonyi Autónál a sofőrök átnézethetik, hogy az autóik megfelelően fel vannak-e készítve a megváltozott út- és látási viszonyokra. Ez szemrevételezést jelent és szükség esetén műszeres vizsgálatot – magyarázta a még egy hónapig érvényben lévő Látni és látszani kampányról Tóth Zoltán. A Kalocsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elárulta: amellett, hogy maga a műszaki ellenőrzés ilyenkor ingyenes, ha szerelési munka válik szükségessé, akkor a kampány keretében „a társszerveik bizonyos kedvezményeket is nyújthatnak”. Erről nyilván akkor érdemes érdeklődni, ha tényleg felmerül valamilyen javítás.

A műszaki vizsgálatról a partnerek kiállítanak egy igazolást, ami leegyszerűsíti a közúti ellenőrzést, de nem mentesít alóla, ha a rendőr ilyen céllal inti le a járművet – hívta fel a figyelmet Tóth Zoltán, megjegyezve, hogy a kampányidőszakot persze kísérik fokozott ellenőrzések. Lesznek olyan napok – fűzte hozzá –, amikor a kollégái célzottan, nagyobb létszámban lesznek az utakon, és kifejezetten a műszaki felkészültséget fogják figyelni.

– Érdemes még átnézni az autó futóművét, az akkumulátor töltöttségét, valamint a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer állapotát – sorolta. Az osztályvezető összefoglalta: ebben az időszakban csúszóssá válnak az utak, nemcsak a ködös, párás, esős időjárás, hanem a lehulló falevelek miatt, ezért fontos a sebesség gondosabb megválasztása és nagyobb követési távolság tartása is.

A gumiabroncsokat és a világítást is érdemes átnézetni a kampány során
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában