Kiskunfélegyháza

2018.11.07. 16:16

Félegyházi csapatgyőzelem a megyei matematika versenyen

Győzelemmel zárta a megyei Bolyai Matematikai Csapatversenyt a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Névtelenek csapata.

Vajda Piroska

A vidám csapat

A megyei megmérettetés nagyon népszerű a Batthyány iskola tanulói körében. Ennek bizonyítéka, hogy idén több mint száz versenyző indult. Közülük ötödik helyezést ért el az Inkompetensek csapata, melynek tagjai rácáfoltak nevükre, hisz igazán jártasak a matematika útvesztőiben. A csapat tagjai: Farkas Dominik, Kámán Ákos, Kis Domonkos és Oláh-Marcényi Balázs voltak.

Első helyezést ért el a Névtelenek csapata, melynek tagjai: Borzai Viktória, Flóring Balázs, Kőfalvi Dorottya és Turcsányi Mátyás. Az első helyezett csapat képviselheti a Bács-Kiskun megyét a november 24-én Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőben.

A két csapat tagjai és felkészítő tanárnőjük

Tanárnőjük, Rádiné Petróczi Márta lapunknak elmondta, hogy a gyerekek évek óta folyamatosan, kitartóan dolgoznak, a legkülönbözőbb kihívásokban és megmérettetésekben teszik próbára tudásukat, s most a győzelem a lankadatlan szorgalommal végzett munka megérdemelt gyümölcse.

– Nagyon büszke vagyok mindnyájukra, mert a fejlődés jól nyomon követhető. Ötödikben a legjobb húszba, hatodikban a legjobb tízbe, most pedig a legjobb hatba sikerült bekerülnünk, sőt a megye legjobbjai lettünk – összegezte a tanárnő.

A Bolyai Matematika Csapatversenyt 14 éve rendezik meg az általános iskolák 3. évfolyamától a középiskolák 12. évfolyamáig az intézményekben szerveződő 4 fős csapatok számára.

A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy tudjanak különböző problémákat közösen megoldani. A verseny mottója: Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában