Kecskemét

2018.11.16. 17:52

Az óvónők kórusa énekelt az ovi negyvenedik születésnapján

Negyven éve nyitotta meg kapuit Kecskemét legnépesebb városrészének, a Széchenyivárosnak a legnagyobb óvodája a Lánchíd utcában. A szép évforduló alkalmából pénteken ünnepséget tartottak.

Hraskó István

– A jövő nemzedékének nevelése hatalmas feladat mindenki számára. Nagyon nagy dolog, hogy a mai helyzetben, ilyen magas csoportlétszámok mellett vállaljátok ezt, és szívvel-lélekkel vagytok a gyerekek mellett – mondta az ünnepségen Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda (ehhez az intézményhez tartozik a Lánchíd ovi is) vezetője, kijelentve: kollégái munkáját magas szakmai színvonal jellemzi. Az óvodát Bogasov István önkormányzati képviselő is méltatta beszédében.

Kovácsné Virág Katalin, az óvoda koordinátora elmondta: jelenleg nyolc csoportban 213 gyermek nevelését látják el, felerészben vegyes életkorú csoportokban. Az óvoda rendelkezik sószobával és tornaszobával, udvari játszótéri eszközeiket a Nefelejcs Alapítványuk segítségével folyamatosan bővítik. A sajátos nevelési igényű gyermekek számára fejlesztő szobát alakítottak ki, ahol gyógypedagógus végzettségű óvodapedagógus foglalkozik a kicsikkel.

– Sajátosságunk, hogy a környezettudatos magatartás megalapozására nagy hangsúlyt fektetünk. Lakótelepi óvodaként kiemelt nevelési feladatunknak az egészséges életmódra nevelést, az egészség megőrzését tartjuk, melynek feltételeit pályázatok segítségével megteremtettük – hangsúlyozta Kovácsné Virág Katalin. Hozzátette: az egyéni fejlesztés során a hátrányok kompenzálása mellett a tehetséggondozásra is gondot fordítanak, 2013 óta bábos találkozót szerveznek. A bölcsődéből óvodába, óvodából iskolába való átmenet megkönnyítése érdekében szoros kapcsolatot ápolnak a mellettük lévő intézményekkel.

Az ünnepségen köszöntötték a Lánchíd utcai óvoda volt vezetőit is. Majd a Kacsa csoport a Kiskondás című népmesét, a Pillangó csoport pedig egy lakodalmas táncot adott elő. Nagy sikert arattak az óvónők is, akik A muzsika hangja ismert betétdalát énekelték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában