Csólyospálos

2018.11.05. 11:30

Az önkéntesek kitakarították és virágba borították a települést

Szeretik a falujukat a csólyospálosiak. Az önkéntesek a napokban nagytakarítást végeztek az utak mentén, virágokat ültettek a közterületekre, adományokból szépült a sportpálya öltö­zője és új kereszt került a temetőbe.

Tapodi Kálmán

A Csólyospálosi Asszonyok Klubjának tagjai tették virágosabbá a főutcát

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

Halottak napján sem állt meg az élet a Falusi Sportegyesület focipályáján. Szögi István, a sportegyesület elnöke és Kapás Ferenc gázszerelő éppen az öltöző épületének további komfortosabbá tételéről egyeztetett, amikor ott jártunk. Az 1970-es években épült öltözőre ráfért már az újabb ráncfelvarrás. A szertár bútorzatát lecserélték, a játékvezetők is megújult öltözőt használhatnak és még a régi, megsárgult függönyök helyére is újak kerültek.

– Régóta szerettük volna már ezt a területet rendbe tenni, de az anyagi forrást eddig nem találtuk. Mivel közpénzt nem akartunk erre a célra elkölteni, a beruházás ez idáig nem valósulhatott meg. Most viszont az ügy a tulajdonos önkormányzat szempontjából váratlan, pozitív fordulatot vett, mert Szögi István jelezte, hogy hajlandó a kivitelezésben segítségünkre lenni. Néhány hete a szavakat tettek követték és a munkálatokat kifogástalan minőségben elvégezték, amelynek több mint egymillió forintos költségét teljes egészében az elnök úr és családja vállalta magára – mondta el Ábrahám Fúrús János polgármester, aki köszönetét fejezte ki a közösség javát szolgáló önzetlenségért.

Szögi Istvántól azt is megtudtuk, hogy folyamatosan fejlesztik, szépítik a sporttelepet, így például nemrégiben eredményjelző táblát is szereltek a fedett lelátós focipályához.

A település temetőjében mindenszentek ünnepén szentelte fel Gál József plébános a ravatalozó melletti keresztet, ami szintén magánadományból készült el. A régi viharvert kereszt helyére egy vadonatúj, gránitból készült feszület került, a főbejárat közelébe.

– A kiváló minőségű alapanyag felhasználásával készült alkotás Takarics Tibor zákányszéki sírköves keze munkáját dicséri. A kivitelezést Temesvári János rendelte meg, aki mind a munkadíjat, mind pedig az anyagköltséget magára vállalta. A helybeli vállalkozó a Krisztus-testet Szegeden restauráltatta, mert az öntött szobor korábban megsérült – sorolta Ábrahám Fúrús János, aki ezért az adományért is hálás szívvel mondott köszönetet a lakosság nevében.

A Csólyospálosi Asszonyok Klubjának tagjai tették virágosabbá a főutcát
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

A Csólyospálosi Asszonyok Klubja is bekapcsolódott a faluszépítésbe. A klubtagok aktív résztvevői voltak a napokban tartott szemétgyűjtési akciónak, majd a falu főutcájának virágosabbá tételén fáradoztak.

– Az asszonyok a helybeli Tóth Kertészet által felajánlott árvácskákat ültették ki a korábban kihelyezett ládákba, szebbé téve ezzel környezetünket. A megmozdulás valamennyi résztvevőjének szeretném megköszönni az önkéntes tevékenységét – számolt be örömmel az újabb akcióról Csólyospálos polgármestere.

Füves focipálya az óvodánál

A közjóért való cselekedetekből a megyei III. osztályban szereplő Csólyospálos FSE labdarúgói is kivették a részüket. A csapat tagjai idén társadalmi munkában sokat dolgoztak azért, hogy felavathassák az óvoda melletti füves, mini focipályát. A pályaavatót tegnap tartották és a jövőben a csólyospálosi labdarúgó-­palánták ott ismerkedhetnek a sportág alapjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában