Bács-Kiskun

2018.10.24. 18:28

Három járásban segítik a cégeket

Több halasi és környékbeli cég foglalkoztat a határon túlról, elsősorban Vajdaságból betelepült munkavállalókat. A munkaerőhiány bizonyos szakmákban, például az építő-, a feldolgozó-, és a szolgáltatóiparban egyre nagyobb és nem találnak hazai munkavállalókat.

Pozsgai Ákos

Három járás – Bácsalmás, Kiskunhalas és Jánoshalma – részvételével alakult meg az a konzorcium, amely egy gazdaságfejlesztést támogató foglalkoztatási programot hirdetett, melynek célja, hogy összehozza a munkáltatókat a munkavállalókkal. A programra összesen 800 millió forint áll rendelkezésre – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyet a halasi Közösségek Házában tartottak a programban részt vevő civil szervezetek és munkaadók számára.

Puskás Hajnalka foglalkoztatási szakértő elmondta, hogy a munkáltatók mellett önkormányzatok, egészségügyi és szociális intézmények, a kormányhivatalok és az iparkamara is részt vesznek a programban.

– Fontos, hogy összefogjanak a térség szereplői, ezért kérjük a munkáltatókat, hogy jelezzék a munkaerőigényüket, illetve azt, hogy mely szakmákra nem találnak dolgozókat – hangoztatta a szakember.

Kudlik Erika, a szabadkai önkormányzat gazdaságfejlesztési irodájának koordinátora arra hívta fel a figyelmet, a magyar határ közelsége pozitívan hat arra, hogy a vajdasági munkaerőpiac is be tudjon kapcsolódni a Dél-Alföld régió foglalkoztatásába. Az együttműködési program fontos eleme, hogy a konkrét foglalkoztatás mellett képzésekben és átképzésekben is részt tudnak venni a leendő munkavállalók, bértámogatásra, az utazási költségek támogatására és lakhatási támogatásra is lehet pályázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában