Kecskemét

2018.10.26. 13:41

Érdemes jól viselkedni a Tóth László iskolában

Magatartásmódosító programot vezettek be a kecskeméti Tóth László Általános Iskolában. A cél, hogy a diákok elhagyják rossz szokásaikat, és olyan viselkedésmintákat sajátítsanak el, mely a jövőben a javukra válik. A program avatóünnepségét pénteken tartották meg.

Sebestyén Hajnalka

Az Tóth László iskolában két évvel ezelőtt ismerkedett meg a tantestület a Pressley Ridge programmal, többek között a Re-Education magatartásmódosító pontrendszert elsajátították és átformálták az iskolára. A pontrendszert most októberben vezettek be a diákok körébe.

A program lényege az életre nevelés. A tanulók olyan viselkedésmintákat sajátíthatnak el általa, melyek által a társadalom aktív és hasznos tagjaivá válhatnak.

A pontrendszer azt jelenti, hogy a gyerekek egyéni és csoportos magatartási célokat tűznek ki, és teljesítenek. Ezekért virtuális pénzt kapnak, azaz dabrákat, melyeket később az iskolai Abrakadabra boltban levásárolhatnak. Ha egy-egy órán teljesítik a kitűzött egyéni céljukat – például odafigyelnek, csendben dolgoznak – akkor azért 10 dabrak jár.

Tóth Betti tagintézmény-vezető a program bevezetésétől sok pozitívumot vár. A gyerekek jól fogadták, örömmel vesznek benne részt és törekszenek rá, hogy teljesítsék célkitűzéseiket.

A program ünnepélyes avató ünnepségén a tanárok varázslónak öltöztek, míg az alsósokat varázsló tanoncokká, a felsősöket varázsló ifjakká avatták. Az ünnepség részeként a vendégek és a szülőknek Mihálykáné Horváth Ágnes tanárnő mutatta be a programot.

A módszerrel kapcsolatos rövid távú célok között szerepel például az igazolt és igazolatlan hiányzások csökkentése, a rongálás, verekedés elmaradása, a tanulmányi eredmények javulása.

Hosszú távú cél, hogy a tanulók életét sikeressé tegyék, társadalmi beilleszkedésüket segítsék, fejlesszék képességeiket, a korai iskolaelhagyók számának csökkentése, és nem utolsósorban az antiszociális, deviáns viselkedés elmaradása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában