szüreti napok

2018.09.15. 08:52

Ünnepel Ballószög

Péntek délután vette kezdetét a XIV. Ballószögi Szüreti Napok, mely a község életében a legnagyobb ünnep. A kétnapos rendezvény keretében a műsorok repertoárja minden eddiginél sokszínűbb, a koncertektől kezdve a különleges motoros felvonulás át, a malacfogó versenyig sok izgalmas és látványos programból válogathat valamennyi korosztály. Természetesen szombaton a szüreti felvonulás sem hiányozhat a sorból.

Sebestyén Hajnalka

Ballószög testvértelepülései, az erdélyi Mikóújfalu és a vajdasági Gombos települések is tiszteletüket tették a rendezvényen, a hagyományokat követve a Mikóújfalusi Nagykürt zenekar is fellépett.

A nyitó műsorban elsőként Somogyi Lajos polgármester, utána Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a vendégeket, majd Komádi Róbert református lelkész áldást mondott.

A megnyitó további részében az óvodások és az iskolások adtak műsort a községi díjak átadása előtt.

Ballószög Község Szolgálatáért díjat idén Nagy Zsoltné, a polgármesteri hivatal főmunkatársa vehette át. A Ballószög Község közbiztonságáért díjat Nagy László József c.r. főtörzs zászlósnak ítélték oda, a díjazottat a polgármesteren kívül külön köszöntötte Kerti István rendőrfőkapitány.

Ballószög Községért Díjat négyen kapták meg: Nyúl Katalin fogathajtó magyar bajnok, Nyirádi Krisztina, az iskola igazgatónője, Ambrus Lajos festőművész és Gróf Zoltán festőművész. Egyéb elfoglaltságai miatt Ambrus Lajos nem tudta személyesen átvenni a díját.

Ballószög Község Díszpolgára pedig idén Kothencz Sándor, a falu szakácsa lett, akit hatalmas tapssal üdvözölt a közönség. Kothencz Sándor szombaton is fakanalat ragad a rendezvény keretében, több száz főre főzi meg az ajándék ebédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában