kerekegyháza

2018.09.16. 10:31

Tojásból és szőlőből sem volt hiány a kereki szüreten

Tojás- és szüreti fesztivált tartottak a hétvégén, Kerekegyházán. Az idei rendezvényen is színes programokkal és látnivalókkal várták a település lakóit a szervezők.

Gulyás Sándor

A kétnapos programsorozatot Walter Gábor festőművész emlékkiállítása nyitotta, melynek a Katona József Művelődési Ház adott helyet. Késő délután az erősemberek mérkőztek meg egymással, hagyományos versenyszámokban, valamint teherautóhúzásban. A hét induló közül a legizmosabbnak a helyi Meleg Antal bizonyult, aki immáron harmadjára hódította el a „Kerekegyháza Erős Embere” címet.

Szombaton a Kereki Nótások zenés vendéghívogatója nyitotta a Kereki Tojás és Szüreti Fesztivált. A város utcáin lovasok és fogatok vonultak fel, az iskolások tojásfutamon versengtek. A gasztronómiai élvezetek kedvelői lakmározhattak a frissen sült rántottából és recsegéből, a borudvarban pedig megismerkedhettek a szőlő feldolgozás és a mustkészítés fortélyaival, megízlelhették a mustot is. A fesztivál keretében adta át dr. Kelemen Márk polgármester a „Virágos Kerti Porta” pályázat díjait. A rendezvényt a helyi csoportok, valamint közismert előadók műsora tette még élvezetesebbé. A kétnapos fesztivál tűzijátékkal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában