Kecskemét

2018.09.24. 07:00

Ősz végéig bekeríthetik a Szimferopol teret

A Szimferopol téren mozgalmas volt az élet az elmúlt években. Mint arról már többször beszámoltunk, egyre jobban elmérgesedett a viszony a lakók és a kutyájukat a téren sétáltató, futtató kutyatulajdonosok, különösen egy agresszív kutyatartó csoport közt, mert az ebek a lakók szerint hangosak, ami zavarja őket a pihenésben.

Horváth Péter

Hamarosan kerítés választja el a járdát a játszótér zöld felületétől

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

Azonban nemcsak a kutyák okoznak problémát, hanem az utóbbi időben megszaporodó vandálok is, akik megrongálják a padokat, kukákat, sőt nemrég egy padon üldögélő idős lakót is meg akartak verni, miközben életveszélyesen megfenyegették. Előfordult, hogy valaki az útról felhajtott a behavazott térre és a játszótér játékszerei közt farolgatott autójával, amíg az tengelyig elsüllyedt a sárban.

Bogasov István, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy a krónikus és egyre halmozódó problémák tették szükségessé azt, hogy zárható kapukkal ellátott kerítést állítsanak a Szimferopol tér köré. Bogasov István szerint az ügy rendezése elsőbbséget élvezett minden, a városrészt érintő beruházással szemben. A Városüzemeltetési Kft. már elkészítette a Szimferopol téri kerítés terveit és megrendelték a kerítésanyagot.

Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy a megvalósításhoz szükséges összeg saját képviselői keretéből áll rendelkezésükre, és várhatóan egy hónapon belül elkezdődhet a tér körbekerítése, amelynek nyomán helyreáll az eredeti játszótér funkciója. A munkálatok során felújítják azokat a zöld felületen álló padokat is, amelyeket a vandálok megrongáltak. A kivitelezés körülbelül egy hónapot vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy ősz végére megépülhet a kerítés.

Hamarosan kerítés választja el a járdát a játszótér zöld felületétől
Fotó: Horváth Péter / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában