Szabadszállás

2018.09.09. 11:30

Már állnak a szabadszállási családsegítő új épületének falai

Megújul a szabadszállási ­Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épülete. A falazással már elkészültek a szakemberek, az épület a terveknek megfelelően, még a tél beállta előtt tető alá kerül.

Gulyás Sándor

Az épület a terveknek megfelelően, még a tél beállta előtt tető alá kerül

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A szabadszállási önkormányzat fenntartásában működő Alapszolgáltatási Központhoz tartozó ­Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületének állapota olyannyira leromlott, hogy nem lett volna kifizetődő annak felújítása.

– Az épület nemcsak állapotát, hanem a helyiségek számát tekintve sem felelt már meg a törvényben foglalat előírásoknak. Önkormányzatunk ezért is döntött úgy, hogy a régi helyére egy új, nagyobb alapterületű létesítményt emeltet, amelyben az irodák mellett, várószoba és szociális helyiségek is helyet kapnak. Ehhez nyújtott lehetőséget a ­Területfejlesztési Operatív Program pályázata – mondta el lapunk érdeklődésére dr. Báldy Zoltán polgármester.

A város 50 millió forint ­vissza nem térítendő európai ­uniós támogatást nyert a tavalyi évben az új létesítmény felépítésére. A beruházás tavasszal kezdődött. A szakemberek elbontották a régi épületet, majd megkezdték az alapozást, augusztus elején pedig a falazást. A tervek szerint az épület még a tél beállta előtt tető alá kerül.

– Az előírásoknak megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető, akadálymentesített épületet, amely lehetővé teszi a szolgáltatások minőségi javulását, várhatóan jövő nyáron vehetik birtokba a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai – tette hozzá dr. Báldy Zoltán, a szabadszállási polgármester.

Az épület a terveknek megfelelően, még a tél beállta előtt tető alá kerül
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában