Kiskunfélegyháza

2018.08.10. 10:10

Oldalkocsisok randevúznak Félegyházán

Ötödik alkalommal ad otthont a félegyházi parkerdő a hétvégén Közép-­Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának.

Vajda Piroska

A háromkerekűek megszállottjai színes családi, közösségi, turisztikai, szakmai, esélyegyenlőségi és zenei programokon vehetnek részt a háromnapos, akadálymentesített rendezvényen, ahova az elmúlt években húsz országból látogattak vendégek Ausztráliától az USA-ig, a Kanári-szigetektől Oroszországig – tájékoztatta lapunkat Ónodi Árpád fő szervező. Idén is lesz gyermekmotoroztatás, ám a gyerkőcök nemcsak utasként vehetik birtokba a találkozót, hanem vezetgethetik is az oldalkocsis mini segédmotorokat.

– Az oldalkocsizás nemcsak remek hobbi, hanem adottság is, amivel a gyerekek mellett mozgáskorlátozott és idős emberek számára is szerezhetünk feledhetetlen élményeket – hangsúlyozta a fő szervező. – Ezért a találkozó nulladik programjaként ellátogatunk a félegyházi idősek otthonába és oldalkocsis városnézésre invitáljuk a szépkorúakat. Idén Budapestről mozgáskorlátozott vendégek is érkeznek a találkozóra, akik szintén oldalkocsis kalandozáson vehetnek majd részt – részletezte a fő szervező.

A külföldi oldalkocsi-építő cégek előadásán és kiállításain túl bemutatkoznak még magyar oldalkocsi-építők is szebbnél szebb alkotásokkal.

Az érdeklődők láthatnak oldalkocsis motokrosszverseny-­bemutatót a parkerdő mellett található motokrosszpályán. A versenyt tarkítja az Izs-Team, az egyetlen magyar oldalkocsis kaszkadőr­show bemutatója, illetve egy „flúgos futam” amatőr oldalkocsisok utcai fogataival, valamint a helyi motorsport-egyesület színvonalas versenye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában