Bácsalmás

2018.08.13. 11:55

Kulturális kaland volt a Népek-Ízek Forgataga

Nyolcadszor rendezték meg a Népek-Ízek Forgataga címet viselő rendezvénysorozatot Bácsalmáson. A hétvége kiváló alkalom volt arra is, hogy a város megünnepelje az idén harminc és tizenöt évvel ezelőtt kötött partnervárosi kapcsolatait.

Pozsgai Ákos

Sokéves hagyomány, hogy augusztus második hetében együtt ünnepelnek a bácsalmásiak, a Népek-­Ízek Forgataga az elmúlt közel egy évtized alatt a bácskai térség egyik legnagyobb és legsikeresebb gasztro-kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. Három napon keresztül, párhuzamosan több helyszínen is, számos képzőművészeti kiállítás, színházi előadás, gyermekprogramok, népi kézműves játékok, mesterségek bemutatója, helyi és meghívott hagyományőrző csoportok fellépése és könnyűzenei koncertek várták az érdeklődőket. A kulturális központ galériatermében a Nemzetközi Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás. A Gyűjtemények Házában a szegedi végzős főiskolai hallgatók munkából nyílt kiállítás. A rendezvényt ingyenes nemzetiségi étel- és italkóstolók, helyi termelők finomságainak bemutatója kísérte.

Az idei év a testvérvárosi kapcsolatok szempontjából is különleges a bácsalmásiak számára, mert németországi Backnanggal 30 éves, a lengyelországi Gizalkival és az erdélyi Borszékkel 15 évvel ezelőtt kötött a település testvérvárosi szerződést. Ebből az alkalomból a városháza dísztermében ünnepi testületi ülést tartottak, ahol megerősítették a testvérvárosi szerződéseket a településvezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában