ágasegyháza

2018.08.09. 20:00

Kultúrák találkoztak az ágasi Heted Hét táborban

Hét külföldi önkéntes fiatallal táboroznak együtt az ágasegyházi gyerekek. A Kovács Kinga Emlékalapítvány tizenegyedik alkalommal rendezte meg Heted Hét tábort.

Sebestyén Hajnalka

A kéthetes program elsősorban az ágasegyházi gyerekeknek szólt, de voltak kecskeméti és izsáki diákok is, sőt egy Angliában élő kislány is csatlakozott. A tábor nem bentlakásos, a legtöbben egy egész hetet ott töltöttek, de akadtak, akik csak néhány napot. A tábor pénteken zárul.

A Heted Hét tábor minden évben külföldi önkéntesek segítségével valósul meg. Idén két cseh fiú, valamint egy spanyol, egy mexikói, két portugál és egy olasz lány a vendég.

Kovács Lajosné Marika, az alapítvány vezetője, a tábor megálmodója nagyon elégedett. Elmondta, mindenki nagyon jól érzi magát. Idén is sok gyermeknek tudtak örömet szerezni a nem mindennapi táborral.

A zömében húszas éveik elején járó önkéntes fiatalok az iskola tantermeiben laktak, emellett használták a szomszédos sportcsarnok konyháját és zuhanyzóit.

A két hetes tábor bővelkedett programokban. Minden önkéntes saját csapatot állított fel, a feladatok által a gyerekek megismerhették közelebbről az önkéntes fiatal országát, annak kultúráját, természeti szépségeit, nevezetességeit. Emellett dalokat és játékokat tanultak. A feladatok során a diákok pontokat gyűjtöttek, melyeket játékokra válthattak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában