Kecskemét

2018.08.26. 07:00

Cambridge-ben tanulhat a volt bányais diák

Simon Dániel Gábor bányais diákról az elmúlt években sokszor írtunk. Matematikából és fizikából kimagasló eredményeket ért el, országos és nemzetközi versenyek sokaságán bizonyított és nyert. Mindkét tantárgyból az ország legjobbjai között jegyzik.

Sebestyén Hajnalka

Dani felkészítő tanáraival, Varga Józseffel és Bakk Jánossal

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Tehetsége már kiskorában megmutatkozott. S hogy mennyire magáénak érzi e két tantárgyat, jól bizonyítja, hogy kitartóan külön szakkörökre járt Budapestre, Szolnokra, hetente akár többször is. A Bányaiban most júniusban érettségizett le. Dani az iskolájából Bányai Júlia-díjjal búcsúzott, ami külön öröm volt számára.

Íme néhány kimagasló eredménye. 2017-ben a Közép-­Európai Matematika Olimpián (MEMO) Litvániában hibátlan teljesítménnyel abszolút első, aranyérmes lett, csapatban bronzérmet ért el társaival. Az Észtországban rendezett Európai Fizika Olimpiáról bronzéremmel tért haza.

2018-ban az érettségire és a Cambridge-i interjúra, valamint a felvételi vizsgákra készült, de azért megnyerte Kaposváron a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyt, valamint országos 2. helyezést ért el a Zrínyi Matematikaversenyen. Ezenkívül matematika OKTV 2. helyezést és fizika OKTV 3. helyezést szerzett.

Egy korábbi cikkünkben Dani elmesélte: a jövőjét a matematika vonalán képzeli el. Cambridge-ben szeretne továbbtanulni, ahol már most is több matematikában élen járó tehetséges magyar fiatal tanul.

Dani felkészítő tanáraival, Varga Józseffel és Bakk Jánossal
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

Dani álma valóra válik, hisz felvették a University of Cambridge Trinity College-be, ahol matematikusnak tanulhat. Októberben kezd álmai egyetemén.

Dani felkészítő tanárai matematikából: Varga József, Szűcs Gábor, Pósa Lajos, Dobos Sándor. Fizikából: Bakk János. Danit 6 éve a Gondolkodás Öröme Alapítványa készíti fel matematikából, ezenfelül 4 évig járt az Erdős iskolába Szolnokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában