Kalocsa

2018.07.26. 08:14

Prémium jár, ha határidőre beolvasztják a Parkgondozót

A város képviselőtestülete sikeres eljárás esetére szavazta meg a pénzt a Kalocsavagyon vezetőjének.

Gábor János

A végelszámolást Pécsi Tiborné folytatja le

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Mint ismeretes, a városatyák már korábban döntöttek a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltatót Nonprofit Kft. végelszámolásáról és igazgatójának, Loibl Lászlónak a felmentéséről. Az önkormányzati cég a gyakorlatban nem tűnik el, csak a szintén száz százalékban városi tulajdonban lévő Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft-be olvad.

A fúzió után mindkét társaság feladatait az utóbbi igazgatója irányítja majd, sőt, a Parkgondozó végelszámolásának lefolytatásával is Pécsi Tibornét bízták meg.

– Amikor a végelszámolást elindítottuk, megneveztük a végelszámolót is, akinek ezért külön díjazás nem járt – idézte fel a legutóbbi képviselő-testületi ülésen dr. Bálint József. A polgármester azt az előterjesztést ismertette, amelyben a testületet mégis felkéri egy egyszeri juttatás megítélésére, Pécsi Tiborné számára. – Végignéztük a folyamatokat, hogy mit kell még tenni a végelszámolástól a cégek összevonásáig. Ezek alapján javasoljuk, hogy ha ezt a végelszámoló határidőre és megfelelő módon végrehajtja, akkor a testület egyhavi bruttó bért, mint célprémiumot határozzon meg – fogalmazott.

A végelszámolással kapcsolatban több képviselő is elvárásokat fogalmazott meg a cégvezető felé: elsősorban azt szeretnék, hogy amennyi munkahelyet csak lehetséges, kíméljen meg a folyamat során.

A végelszámolást Pécsi Tiborné folytatja le
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Erre vonatkozóan kapott kérdést a napirendi pont tárgyalása után is: közölte, hogy eddig két státusz szűnt meg a Kalocsai Parkgondozónál, és mind a kettő adminisztratív jellegű munka volt. Az egyik kolléga főállásban dolgozott a cégnél, határozatlan idejű szerződéssel; ő az igazgató szerint jól fogadta a hírt, számított is rá, hiszen a feladatköre „nem indokolta” a nyolcórás foglalkoztatást.

A másik dolgozó eleve határozott időre szerződött, az ő megbízása június 30-án járt le. A Parkgondozó végelszámolásával és Kalocsavagyonba olvasztásával legkésőbb 2018. december 31-i határidőre kell végezni – Pécsiné ebben az esetben részesül bruttó egyhavi prémiumban, szavazták meg a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában