Kecskemét

2018.07.06. 17:30

Koraszülött babákat segítenek az adománnyal

A menyasszonytáncból befolyt százezer forintot adományozták a megyei kórház koraszülöttrészlegének a nagy főtéri lagzi rendezvény szervezői. Az adományt csütörtökön adták át a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány számára a kórház csecsemőosztályán.

Sebestyén Hajnalka

Horváth Andrea és Pénzes János örömmel adta át az adományt

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Június 22-én rendezték meg a Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi elnevezésű rendezvényt. A különleges főtéri ceremónián 63 házaspár újította meg egyszerre a házastársi esküjét, mellyel bekerültek a Magyar Rekordok Könyvébe, és történelmet írtak a 650 éve mezővárosi rangban lévő város „nagykönyvébe”. Az eskü utáni lagzin a menyasszonytáncból befolyt összeget ajánlották fel e nemes célra.

Horváth Andrea és Pénzes János örömmel adta át az adományt
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

A csütörtöki adományátadáson Horváth Andrea szertartásvezető és Pénzes János, alias DJ Pénzes nyújtotta át a pénzt dr. Kelemen Edit főorvosnak, a koraszülöttrészleg vezetőjének. A doktornő megköszönte az adományt. Hangsúlyozta: évek óta egy nagy családként dolgoznak munkatársaival azért, hogy a koraszülött babák egészségesen távozhassanak a kórházból. Hozzátette: nagyon fontos számukra minden segítség. Egyrészt anyagi okokból, hiszen adományok nélkül nem tudnának ennyi eszközt vásárolni, rosszabb körülmények között kellene dolgozniuk. Másrészt az üzenete is jó minden egyes adománynak. Példát mutat másoknak, és akik tehetik, a jövőben szintén az alapítvány és ezáltal a koraszülött babák, valamint családjaik segítéségére lehetnek.

Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő is gratulált a szervezőknek, hiszen a főtéri lagzi megtestesíti az álmukat, a befolyt adománnyal pedig sok családnak nyújtanak segít­séget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában