BAJA

2018.07.31. 10:04

A szép kertekért kaptak jutalmat

Idén is szépséges kertek, lugasok, előkertek és erkélyek díszítik Baját. Mindezt a tényt igazolta a negyedik alkalommal meghirdetett Virágos Bajáért városszépítő verseny, melynek díjátadó ünnepségét a napokban tartották a városházán.

Rab Rita

Idén is szépséges kertek, lugasok, előkertek és erkélyek díszítik Baját. Mindezt a tényt igazolta a negyedik alkalommal meghirdetett Virágos Bajáért városszépítő verseny

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Rab Rita

Kovács Csaba önkormányzati képviselő, a városüzemeltetési bizottság elnöke bevezetőjében kiemelte: a bajai lakosoknak és a Kommunális Kht. dolgozóinak köszönhetően a város ismét tett egy lépést azért, hogy minél eredményesebben szerepeljen a Virágos Magyarországért megmérettetésen. A versenyen indulók így nemcsak saját lakókörnyezetüket szépítik, hanem lakóhelyükért is munkálkodnak.

A zsűri nevében Viszmeg Istvánné elnök ismerte el az idei 31 pályázó (intézmény és magánszemély) elkötelezettségét, kreativitását. Kiemelte: ebben az évben különösen szép növényekkel és ápolt kertekkel találkoztak, ami a júniusi esőzéseknek is nagyban tulajdonítható. – A pályázók tisztában vannak vele, hogy a növények az életet, a feltöltődést, a harmóniát jelentik, ennek szellemiségében szépítik környezetüket, sok-sok ötlettel, igyekvéssel – mondta.

Idén is szépséges kertek, lugasok, előkertek és erkélyek díszítik Baját. Mindezt a tényt igazolta a negyedik alkalommal meghirdetett Virágos Bajáért városszépítő verseny
Fotó: Rab Rita / Petőfi Népe

Idén hat kategóriában hirdették meg a versenyt. Lakóházi, üdülőépület és közintézményhez kapcsolódó közterület, első helyezés: Szűcs Sándorné (Csónak u.). Lakótelepi kert: Nagy Jánosné (Posztó u.). Közintézménynek kertje: Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény. Szolgáltatók, üzletek és vendéglátóipari egységek kertje: Gimi kávéház. Előkertek: Korponai Zsuzsanna (Flórián u.). Virágos ablakok, erkélyek: Erős Margit (Föld u.). A résztvevők mindegyike emlékplakettet kapott. Végül Burszki Darinka, a Kommunális Kht. kertészeti ágazat vezetője mondott köszönetet munkatársainak és a zsűritagoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában