BAJA

2018.06.30. 11:30

Több mint nyolcvanan szereztek diplomát Baján

A Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban vehették át végzettségüket igazoló dokumentumaikat az Eötvös József Főiskolán péntek délelőtt a pár napja záróvizsgát tett hallgatók.

Kemény évek után lehetett örülni a megszerzett végzettségnek

Forrás: Petőfi Népe

Tanító, német és horvát nemzetiségi tanító, óvodapedagógus, német és horvát nemzetiségi óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, közgazdász, gazdálkodási és menedzsment diplomákat, okleveleket, igazolásokat adtak át 81 diáknak pénteken a bajai főiskolán. Mellettük szakirányú továbbképzésen újabb diplomát szereztek már pályán lévő pedagógusok. Az összejövetel közönsége is jelezte az intézmény szakmai irányát, időnként egy-egy kisgyermek gügyögése vagy éppen tánca csalt mosolyt az ünneplők arcára.

– Az 1870 óta működő intézményünkben a mi napig igyekszünk minőségi képzést biztosítani, hűek maradni elődeink szakmaiságához. Bízom benne, hogy önök a most megszerzett végzettségüknek megfelelő pályán maradnak, ezzel is öregbítik főiskolánk hírnevét – fogalmazott a köszöntőjében dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektorhelyettes.

Kemény évek után lehetett örülni a megszerzett végzettségnek
Fotó: Petőfi Népe

– Külön szólnék a pedagógusokhoz, szakmájukban egyre súlyosbodó munkaerőhiány látható, ezért az iskolák, óvodák és bölcsődék számtalan álláslehetőséget kínálva várják a frissen végzetteket. Kívánom, hogy valamennyien elégedettséggel végezzék munkájukat. Remélem, nem véglegesen búcsúzunk, a jövőben is törekszünk a gazdasági és oktatási szféra igényeinek figyelembevételével továbbképzéseket kínálni, melyek segítségével tudásukat naprakészen tarthatják – tette hozzá.

Az intézmény vezetője azt tanácsolta a frissen végzetteknek, diákéletük emlékezetes pillanatait őrizzék meg szívükben, tartsák életben a főiskolán kötött barátságaikat, hogy sok-sok év múlva hasonlóképpen ünnepelhessenek, mint pár napja a 60 éve végezettek, akik a mai napig büszkén vallják magukat tanítónak.

Vedelek Norbert alpolgármester olvasta fel Zsigó Róbert parlamenti képviselő, államtitkár levelét. Üdvözletében úgy fogalmazott: „Ne feledjék, hogy a diploma jóval több mint bélyegzővel ellátott okirat. Bizony­sága mindannak a tudásnak és jártasságnak, melyet kiváló tanáraiktól kaptak. Forrása annak, hogy tapasztalatokkal gyarapodva még jobb szakemberekké váljanak.”

Az alpolgármester a frissen végzetteknek gratulálva elmondta: hinniük kell önmagukban, a tehetségükben, a megszerzett tudásukban, hittel kell nekilátni minden feladatnak. A labdarúgó-világbajnokság apropóján az egykori labdarúgó és edző Dalnoki Jenőt idézve hangsúlyozta, hogy lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában