Kecskemét

2018.06.15. 06:45

Szakmailag sikeres évadot zárt a Ciróka Bábszínház

Vidám évadzáróval köszönt el nyárra közönségétől csütörtökön a Ciróka Bábszínház társulata.

Hraskó István

Összesen hét bemutatója volt az elmúlt évadban a társulatnak. A fesztiválokon is szépen szerepeltek a cirókások: a Lepkeoroszlán tavasszal, a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági színházak Biennáléján elnyerte a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy díjat. Volt két erdélyi turnéjuk is: Gyergyószentmiklóson játszották el a Medveéneket (ötször) és a Rigócsőr királyt (háromszor).

Csütörtökön adták elő a nyári szünet előtti utolsó darabot, a Tündér ballonkabátban című előadást. A produkció előtt Kiszely Ágnes igazgató búcsúzott a gyerekektől:

– A jövő évadban új mesékkel várunk majd benneteket, amelyekben lesznek vidám és szomorú, szép pillanatok, mert a mesék olyanok, mint az élet. Egyszer vidám, máskor meg szomorú. És hogy mi a mesék és a színház értelme? Hát az, hogy amikor mi elmondunk egy történetet, attól ti, itt a nézőtéren jó kedvűek lesztek, vagy éppen erőt merítetek. A mesék ugyanis megerősítenek minket abban, hogy minden nehézségből találhatunk kiutat, csak hinnünk kell magunkban – mondta.

– Szakmailag ismét sikeres évadot zártunk, bérleteseink száma újra gyarapodott. Fontosnak tartom emellett kiemelni, hogy egyre inkább erősödik bábszínházunk közösségi színtér szerepe. Mind több olyan programot kínálunk, amely vonzza a város lakóit, és valóban közösségi élményként élik meg a részvételt – mondta Kiszely Ágnes.

A cirókások keresik azokat az alkalmakat is, mikor az épületből kilépve játszhatnak közönségnek, ebben az évadban felléptek például a Téli Fesztiválon a főtéren és gyereknapon a Békás-kútnál. A társulat újraindította a kórházi előadások sorozatát is, havonta látogattak el a megyei kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályára és báboztak a kis betegeknek.

Tovább nőtt a bérletesek száma

Az elmúlt évadban a ­Ciróka Bábszínház saját darabjait és a vendégelőadásokat – összesen 453 előadást – 43 102 néző látta, a bérletesek száma pedig a tavaly magas számról, 7492-ről is tovább nőtt, 7627-re (összehasonlításképp: 1998-ban még csak 27 818-en látták a darabokat, bérletesből pedig csak 3050 volt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában