Kecskemét

2018.06.20. 17:30

Július 2-án kezdődik a Rákóczi út felújítása Kecskeméten

Július 2-án, hétfőn kezdődik a Rákóczi út páros oldalán az útburkolat javítása. A munkálatok kiterjednek a térkő felbontására, az alap szükség szerinti javítására, majd az új térkövezésre - tájékoztatta a baon.hu-t a kecskeméti önkormányzat.

Maksa Balázs

Forrás: Google Street View

A várhatóan egy hónapig tartó felújítás idejére a Rákóczi út páros oldala le lesz zárva a gépkocsiforgalom elől. A Rákóczi útra szóló parkolóbérletek a felújítás időtartama alatt a Bocskai utcára is érvényesek, azokat a Városrendészet külön intézkedés nélkül elfogadja.

Az üzletek árufeltöltése ideiglenesen kijelölt rakodóhelyekről biztosítható. A gyalogosforgalom a járda hosszában nem korlátozott, keresztben ideiglenes átkelők lesznek kijelölve.

A munkálatok ütemezésekor azt tartják szem előtt, hogy a forgalomkorlátozás a szünidő és a szabadságolások időszakában történjen, amikor lényegesen kisebb a város forgalma és a töímegközlekedés igénybevétele.

Annak érdekében, hogy a felújítás mielőbb véget érjen, a kivitelező hétvégén is dolgozik majd. Munkanapokon 7-18 óra között, szombaton és vasárnap pedig 8-16 óra között lesz munkavégzés, azonban a hétvégén zajjal járó bontási munkákat nem végeznek majd.

A felújítással kapcsolatos esetlegesen felmerülő további kérdések tisztázása érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat június 26-án, kedden 17 órától a Hírös Város Turisztikai Központnál (volt Városi Mozi).

Változások az autóbusz-közlekedésben

A Rákóczi út páros oldalának útburkolat felújítási munkálatai miatt, július 2-án, hétfőn üzemkezdettől a helyi autóbuszok, valamint az országos és regionális menetrend szerinti autóbuszjáratok a térképeken jelölt terelőútvonalakon közlekednek.

Az elterelés miatt a menetrendben, a menetidőben az alábbi változások lépnek életbe:

Helyi járatok

  • Az 1-es autóbusz a Homokbánya Kollégium irányban a Cifra Palota megállóhelyet nem érinti. A járatok menetideje a terelőútvonalon való közlekedés miatt 3 perccel növekszik.

  • A Noszlopy Gáspár park irányban a naponta 4:55 órakor meghirdetett járat kivételével, a járatok 5 perccel később indulnak.

  • A 2D autóbusz a Daimler 1. kapu irányban a Cifra Palota megállóhelyet nem érinti. A járatok menetideje a terelőútvonalon való közlekedés miatt 3 perccel növekszik.

  • A Noszlopy Gáspár park irányban a járatok menetideje 2 perccel csökken, a járatok a jelenleg meghirdetett indulási időponthoz képest 5 perccel később indulnak.

  • A 4-es, a 4A és 4C autóbuszok a Cifra Palota, valamint a Víztorony megállóhelyeket nem érintik. A járatok ideiglenesen a Posta megállóhelyen állnak meg.
  • A 7-es és a 7C autóbuszok a Cifra Palota megállóhelyet nem érintik, a menetidő a terelőútvonalon való közlekedés miatt 3 perccel növekszik.
  • A 12-es Széchenyi tér – Köztemető I. kapu – Széchenyi tér viszonylatú autóbuszok a Cifra Palota, valamint a Víztorony megállóhelyeket nem érintik. A járatok ideiglenesen a Posta megállóhelyen állnak meg.
  • A 15-ös autóbusz Hetényegyháza irányban a Cifra Palota megállóhelyet nem érinti. A járatok menetideje a terelőútvonalon való közlekedés miatt 2 perccel növekszik. A Noszlopy Gáspár park irányban a járatok 5 perccel később kerülnek közlekedtetésre, kivéve a naponta 4:30 órakor, valamint tanszünetben munkanapokon 5:00 és 5:15 órakor meghirdetett járatokat.
  • A 18-as autóbusz a Széchenyi tér irányban, valamint 23-as Széchenyi tér – Katonatelep – Széchenyi tér viszonylatú autóbusz és a 23A Széchenyi tér – Katonatelep – Köztemető – Széchenyi tér viszonylatú autóbusz a Cifra Palota és a Noszlopy G. park (Bethlen krt.) megállóhelyeket nem érinti.
  • A 19-es autóbusz Miklóstelep irányban a Cifra Palota megállóhelyet nem érinti. A járatok menetideje 2 perccel növekszik.

  • A Noszlopy Gáspár park irányban a járatok 5 perccel később indulnak.

  • Az 52-es Noszlopy Gáspár Park – Matkó, autóbuszforduló viszonylatú autóbusz Matkó irányban a Cifra Palota megállóhelyet nem érinti, a járatok menetideje a terelőútvonalon való közlekedés miatt 1 perccel növekszik.
  • Menetrend szerinti országos és regionális autóbuszok közlekedése

  • A menetrend szerinti országos és regionális autóbuszjáratok a Kecskemét, autóbusz-állomás – Bethlen körút – Rákóczi út – Koháry István körút – Hornyik János körút – útvonal helyett, a Kecskemét, autóbusz-állomás – Bethlen körút – Jókai utca – Hornyik János körút – terelőútvonalon közlekednek.
  • További részletek a www.dakk.hu honlapon olvashatók.

    Nyitókép forrása:

    Google Street View

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában