Kecskemét

2018.06.23. 07:55

Hatvanhárom pár mondta ki újra a boldogító igent

Sikeres rekordkísérletet hajtottak végre péntek este a főtéren: házaspárok ­sokasága mondta ki egyszerre ­újra a boldogító igent. A hivatalos adat szerint 63 pár erősítette meg házassági fogadalmát.

Sebestyén Hajnalka

A résztvevők közül a legidősebb házaspár 59 éve él boldog házasságban. A ceremónia bekerült a Magyar Rekordok Könyvébe.

A vendégeket elsőként dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte. Elmondta, a házasságkötések kapcsán sokszor hallható, hogy nem a papír számít, ugyanakkor a házasságkötés egy erős kötelék és nagyon szép hagyomány.

A színpadon Horváth Andrea szertartásvezető vezényelte le a különleges ceremóniát. Andrea két ismert házaspárt állított maga mellé, akik számára megtestesítik az ideális házaspárt. Zsigóné Katika tojásfestő-művész, és férje, Józsi, valamint Kubinyi Emese és Almási László, magyar válogatott szenior táncos házaspár.

Zsigóné Katiék 41 éve élnek boldog házasságban. Elárulta a titkot. – A legfontosabb, hogy nagyon meg kell dolgozni a boldogságért. Ingyen nem adják. Mindig a másikat, a szerelmet kell előtérbe helyezni. A nőknek kell összetartani a családot. Az értékrendben ne a siker, a pénz szerepeljen elől. Én ma boldog vagyok, sikeres, kiegyensúlyozott, egészséges még így 70 felé közeledve is. Mindezt a páromnak köszönhetem. Ő az én erőm mindenben. Mindenkinek nagyon jó házasságot kívánok, ne feledjük, mindig alázattal legyünk egymás iránt! – hangsúlyozta.

Ezt követően Horváth Andrea mindenkit arra kért, hogy emlékezzenek arra a pillanatra, amikor egykoron remegő hangon, dobogó szívvel kimondták a boldogító igent, és elindultak a közös céljaik felé. Bár voltak akadályok, de kéz a kézben legyőzték a nehézségeket. A szép szavak után először a hölgyek, majd az urak mondták ki újra egyszerre az igent, végül hitvesi csókkal pecsételték meg a párok a házassági fogadalmuk megerősítését.

A ceremónián mindennek megadták a módját. Volt házasságkötés, galambreptetés, táncos mulatság, lagzi, mai modern köntösben Pénzes Jánossal, ismertebb nevén DJ Pénzessel. A menyasszonytánc bevételét jótékony célra ajánlották fel, a kórház koraszülött osztályának.

A közös nagy lagzinak óriási sikere volt, a nézőközönségre sem lehetett panasz. A rendezvény példaértékű jelzés volt a fiatal generáció­nak. Felhívta a figyelmet a család, a házasság fontosságára és szépségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában