Kiskunhalas

2018.06.24. 20:00

A Copacabana forró hangulata tette felejthetetlenné Szent Iván éjszakáját

A drasztikusan lehűlt idő és szemerkélő eső ellenére is sokan részt vettek a halasi Sóstó partján rendezett Szent Iván-éji vigadalmon, ahol a hagyományőrző népzene és tánc mellett, a Copacabana forró hangulatát is megidézték a tábortűz mellett.

Pozsgai Ákos

Szent Iván éjszakáját már régóta ünneplik szerte a világon, hiszen már az 5. századból is maradtak fenn olyan emlékek, amelyek ezt az eseményt említik. Magyarországon az utóbbi évtizedben fesztiválokat, egész éjszakás zenés műsorokat szerveznek az év legrövidebb éjszakájára, a tűzrakással ma már nem is annyira a gonosz szellemét akarják elűzni a nap erejét felerősítve, hanem inkább az együttlét, a közös ünneplés, vigadalom vette át a helyét.

Kiskunhalason ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a Sóstó partjára, ahol a csepergő eső és a hűvös szeles idő ellenére is sokan kilátogattak a Szent Iván-éji vigadalomra, ahol elsőként a Kiskun Táncegyüttes lépett színpadra, a táncosokat a Fokos zenekar kísérte.

A The Copacabana Show brazil táncosai forrósították fel az igazán hűvös kora esti hangulatot, akikkel a bátrabbak a színpadon is együtt táncolhattak. Őket a Unique zenekar követte, az ismert zeneszámokkal, slágerekkel.

Sötétedés után meggyújtották a szervezők a tóparti máglyát és feltűntek a tó vízén a nádasok felől érkező fáklyákkal kivilágított csónakok. Közben a Városi Fúvószenekar Vangélisz Papathanaszíu, görög zeneszerző, A Paradicsom meghódítása című zeneművét kezdte el játszani, miközben tűzzsonglőrök szórakoztatták a tópartra összegyűlt ekkor már több száz fős tömeget. Késő este a T-Band zenekar játszott a színpadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában