Kecskemét

2018.04.27. 16:42

Gyerekek és kutyusok együtt fedezték fel a színház kulisszáit

Kutyák és diákok együtt járták a kecskeméti Katona József Színház kulisszáit. Zuzu és Pilla látta vendégül Füge kutyus osztályát.

Sebestyén Hajnalka

A Katona József Színházban nem ritka, hogy gyermekcsoportok – a próbák közötti szabad órákban – betekintést kapnak a teátrum világába. Frigyesi Tünde rendezőasszisztens elmondta, pénteken első alkalommal terápiás kutyák kísérték végig a diákokat. Mindenki nagyon élvezte a nem mindennapi kirándulást.

Frigyesi Tünde önkéntesként dolgozik a Kutyával egy mosolyért Alapítványnál, két keverék – menhelyről származó – kutyájával, Zuzuval és Pillával rendszeresen tart órákat a Kertvárosi Általános Iskolában. Az alapítvány kolléganője Borsos Andrea, aki kutyájával, Fügével negyedik éve dolgozik a Magyar Ilona Általános Iskolában a gyerekekkel és a tanítókkal közösen. Úgy gondolták, jó ötlet lenne, ha rendhagyó irodalom óra keretében Zuzu és Pilla vendégül látná a színházban Füge osztályát, a 4.b-t. A péntek déli találkozó nagyon jól sikerült. A Magyar Ilonás tanulókhoz csatlakozott a Piarista Általános Iskola 7.b osztálya is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában