baja

2018.03.20. 20:26

Új uszoda és élményfürdő épül Baján

Megépülhet a bajai versenyuszoda és az élményfürdő­, a kormány nemrégiben támogatta az erről szóló előterjesztést, jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert képviselő. Az államtitkár-honatya hozzátette: a kormányhatározat hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Kubatovics Tamás

Fercsák Róbert polgármester elmondta, a város a koncepcióterv elkészíttetését vállalta. A jelenlegi sportuszoda folyamatos üzemelése mellett előreláthatólag három ütemben valósulhat meg a megközelítőleg 12 milliárd forintba kerülő nagyberuházás. Elsőként megépülhet az új, 50 méteres medence, utána kerülne sor a régi elbontására és újjáépítésére.

A fejlesztés része továbbá a szabadtéri élményfürdő, ami medencékkel, csúszdákkal szolgálná a vendégeket. A sportuszoda 50 méteres versenymedencéje mellett 25 méteres bemelegítőmedence­ és egy tanmedence üzemel majd, mellettük lelátó, wellnessrészleg is szolgálja a nézőket, illetve látogatókat, derült ki a sajtóeseményen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában