Kalocsa

2018.03.31. 15:51

Minimálisan emelkednek a szociális ellátási díjak

Április 1-től enyhe mértékben emeli az önkormányzat a szociális ellátások intézményi térítési díjait, köztük az étkeztetés, napi foglalkoztatás, bölcsődei gyermekfelügyelet azon összegét, amit a kedvezményezett személyeknek, vagy a családjuknak kell kifizetni.

Gábor János

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen nagy többséggel szavazták meg a városatyák az átlagosan 3–7 százalékos drágulást.

– A nappali ellátást nyújtó intézményi térítési díj a napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevőknél, az idősek klubjánál, a szociális otthonban 720-ról 750 forintra nő. Elmondanám, hogy a szolgáltatás egyébként városunknak 2 ezer 366 forintba kerül, fejenként, naponta. Az értelmi fogyatékosok otthonában a napközbeni tartózkodást és étkezést igénybe vevők 780 forintot fizettek eddig; ez 810 forintba fog kerülni – emelte ki a fontosabb számokat az előterjesztést egyébként teljes egyetértésben támogató Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke.

Bolvári Ferdinánd hozzátette: minden fennmaradó összeget a városi költségvetés áll, és mind közül a legköltségesebb kategória az értelmi fogyatékosokat gondozó intézmény napidíja, ami étkezéssel együtt 4 ezer 611 forint.

Az étkeztetés önköltségi díja is emelkedik, 7 százalékkal: 420-ról, 450 forintra.

– Ennyit kell a jövő hónaptól fizetniük az ellátottaknak, az amúgy 851 forintba kerülő fejadagért – mondta.

A tavalyi évhez képest nő az időskorúak otthonának ápoló-­gondozói ellátási díja is, száz forinttal, napi 3 ezer 600 és havi 108 ezer forintra. Két év után változik meg a bölcsődei gyermekfelügyelet óradíja: 275-ről 290 forintra emelkedik.

Kalocsa közel 317 millió forintot fordít 2018-ban a különböző szociális ellátásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában