Kiskunhalas

2018.03.04. 13:13

A halasi motorosok elűzték a telet

Szombaton 16. alkalommal tartották meg hagyományos télűző felvonulásukat a halasi motorosok, most azonban úgy tűnt, hogy kifogott rajtuk a tél. A rendkívül csúszós utak miatt alig több mint egy tucatnyian jöttek el a legelszántabbak közül.

Pozsgai Ákos

A hétvégén a zord téli időjárás miatt a korábbi évek több száz résztvevője helyett csak kevesen vállalkoztak a motorozásra. A mellékutak és utcák havas, jeges állapota és a fokozott balesetveszély miatt a motorosok többsége a természetre bízta a télűzést. A legelszántabbak is csak néhány kilométert tettek meg a várost átszelő, viszonylag biztonsággal járható 53-as főúton, majd inkább a Sóstó melletti szabad placcon szántották a húszcentis havat.

A tavaszi motoros évadnyitó igazán téliesre sikeredett, a forgatókönyv azonban nem változott a korábbi évekhez képest, a szokásos bábuégetéssel űzték el jelképesen a telet. Hogy mennyi foganatja lesz a télűző rituálénak, azt majd az elkövetkezendő napok időjárása bizonyítja. Mindenesetre a forró teát és hagymás, paprikás zsíros kenyeret mindenki jó étvággyal fogyasztotta, amit a szervezők osztottak a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában