Kalocsa

2018.03.06. 20:37

Egyre nő a Kalocsa Menza adóssága

Egy elindított, majd nem teljesített képzés miatt tovább nőttek a követelések a felszámolás alatt álló Kalocsa­ Menza Kft. felé. A beszállítóknak több tízmillió forinttal tartozik a cég, ehhez jön még a le sem zárult továbbkép­zési támogatás költsége, amit a szerződés hiányos teljesítése miatt kell visszafizetni­ – jelezte­ a legutóbbi képviselő-­testületi ülésen a végelszámoló biztos.

Gábor János

– 2014 szeptemberében megvalósult egy beruházás, amire vállaltak ötéves gyakorlati képzési kötelezettséget. Ez tavaly augusztus 31-vel megszűnt, és a támogatási szerződés úgy szól, hogy amennyiben bármilyen okból nem teljesül a szerződésben foglaltaknak egy része, akkor időarányosan vissza kell ­fizetni a támogatási összeget. Ez 24 hónap alatt 1.432.800 ­forint – mutatott rá a városatyák előtt Frits Mártonné. A Kalocsa­ Menza Kft. végelszámolásával megbízott Hartkontir Kft. munkatársa leszögezte: ezt mindenképpen vissza kellene fizetni, viszont a cég ­vagyonát áttekintve nem látja, hogy még erre is jutna fedezet. A testületnek egyébként azt javasolták, hogy fogadják el a végelszámoló által készített nyitómérleget, valamint teljesítsék a kötelezettséget a hitelezők felé, mindezt a költségvetésbe történő pót­befizetéssel.

Dr. Bálint József polgármester elismételte: nem tudja­ ­támogatni a kft. most már ­közel 65,9 millió forintra rúgó­ adósságának kifizetését, ­hiszen a városnak jelenleg nincs rá ­fedezete. Emlékeztette­ a végelszámoló céget, hogy mielőtt az önkormányzat egyáltalán fontolóra venné a pótbefizetést, megvárja a Miniszterelnökségtől levélben kért külön támogatást, amit kifejezetten a beszállítóknál felhalmozódott tartozások kiegyenlítésére szánnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában