Kecskemét

2018.03.26. 11:31

A tornapálya már kész, és kosárpálya is lehet Ménteleken

Kültéri tornapályát avattak szombaton Kecskemét-­Ménteleken, az iskola mellett. A városrészt apró, de folyamatos fejlesztésekkel igyekeznek otthonosabbá tenni, idén elkészülhet egy B33 kosárpálya is.

Hraskó István

Has- és hátpad, gerenda, korlát és többféle állványok is vannak azon a kültéri „vas-gyúró” tornapályán, amelyet szombaton avattak fel látványos gyakorlatokkal a street workoutot űző fiatalok. Vélhetően nem mindenki lesz képes hasonló mutatványokra, de a pályának ettől függetlenül biztosan örülnek a mozgásra, edzésre vágyó méntelekiek.

Falu György Tamás, a városrész önkormányzati képviselője a bemutatót követő ünnepségen elmondta: évről évre kisebb lépésekkel igyekeznek fejleszteni Ménteleket. Tavalyelőtt esőbeállót építettek, ahol – elsősorban a fiatalokra gondolva – wifi teszi lehetővé a korlátlan internetezést. Elkészült a tornapálya a játszótér és az országos túraútvonal mellett, a környék a tervek szerint idén még közvilágítást is kap. Sőt, ha minden jól megy, szintén 2018-ban átadhatnak egy B33-as kosárlabdapályát is, ahol egy palánkra háromfős csapatok játszhatnak egymás ellen.

Az iskola területén is szeretnének egy műfüves focipályát kialakítani, bár erre a tankerület vélhetően nem tud forrást biztosítani, az intézmény nyílászáróinak cseréje viszont a reméltnél előbb megtörténhet. A képviselő kiemelte a tízéves Méntelek Tanyaháromszög Egyesület szervező és közösségépítő munkáját.

– Rövid a szó, de minden benne van: haladás. Nem hátramenni, nem egy helyben tespedni, hanem előre törekedni – Kecskemét legendás polgármesterétől, Kada Elektől származó idézettel köszöntötte az ünneplőket a jelenlegi városvezető, Szemereyné Pataki Klaudia, aki szerint Kada mondása nagyon illik Méntelekre.

– Kecskemétnek mindig is voltak ilyen lelkes közösségei, akik építették a város szellemét, társadalmát, gazdaságát, kultúráját, akik próbálják a vidámságot, a közösségi együttélés örömét tisztelni, életben tartani, szervezni – mondta a polgármester.

– Hogy halad előre a város? Ha együttműködünk, és jó ötletek, javaslatok érkeznek, mint például ez a tornapálya, akkor ezeket fel tudjuk karolni, és tényleg egy közösséget tudunk szolgálni, építeni – emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia.

A tornapályát Ritter Nándor református lelkész avatta fel, az ünnepségen a Ménteleki Általános Iskola énekkara adott műsort, Megyesi Zsófia vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában