kecskemét

2018.02.08. 14:53

Már tízezer látogatónál jár a kecskeméti Seuso-kiállítás

Csütörtök 14 óra után pár perccel köszöntötték a kecskeméti Seuso-kiállítás tízezredik (és tízezer-egyedik) látogatóját, Kovács Mihályt és feleségét, Mártát.

Hraskó István

Már több mint tízezren látták a Seuso kincset Fotó: Bús Csaba

– Tegnap nem sikerült bejutnunk, csak feliratkoztunk, most tárt karokkal vártak – mondta mosolyogva a katonatelepi Kovács Mihály, aki feleségével, Mártával csütörtökön pár perccel 2 óra után érkezett a Cifrapalotába a Seuso-kiállításra. Alaposan meglepődtek, és kicsit zavarba is jöttek, amikor dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Rosta Szabolcs, a Katona József Múzeum igazgatója és Szabóné Bognár Anikó, a Cifrapalota ­Kiállítóhely vezetője üdvözölte őket a bejáratnál, és közölte: velük lépi át a kiállítás a tízezres látogatószámot. A házaspár virágot és egy Zsolnay-kerámiát is kapott ajándékba.

Már több mint tízezren látták a Seuso kincset Fotó: Bús Csaba

– Nem volt még ilyen alkalom, hogy ajándékkal vártak volna minket egy kiállításon. Tavaly a Parlamentbe mentünk megnézi a Szent Koronát, ott nem volt ilyen meglepetésben részünk – mondta a boldog házaspár. Hozzátették, a tévében láttak felvételeket a Seuso-kincsről, és már nagyon kíváncsiak voltak rá.

A kiállítás iránt rendkívül nagy az érdeklődés, minden regisztrálható időpont elfogyott, telefonon már nincs lehetőség bejelentkezni. Aki személyesen ellátogat a Cifrapalotába, majd jegyet vált, bejuthat a kincsekhez, igaz, várakozási időre kell számítania.

Hogy minél többen megnézhessék a kiállítást és a látogatói igényeknek maximálisan eleget tehessen a múzeum, ezért most hétvégén a nyitva tartási időt egy-egy órával meghosszabbítják, azaz február 9-10-11-én, (péntek, szombat, vasárnap) 8 és 21 óra között várja az érdeklődőket a különleges tárlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában