kecskemét

2018.01.04. 11:16

Tűzijátékot senki sem visz vissza

Vége a szilveszternek, elcsitultak a tűzijátékok. Rengeteg pirotechnikai eszközt értékesítettek országszerte, így megyénkben is.

Sebestyén Hajnalka

A törvény előírja, hogy a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátéktermékeket nagykorú személyek december 28–31. között engedély nélkül megvásárolhatták és a használati utasításnak megfelelően december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig felhasználhatták. A fel nem használt, még bontatlan tűzijátékokat – a törvényi előírás szerint – január 1–5. között visszaveszik, térítésmentesen.

Szabó József Kecskeméten, az Izsáki úti bevásárlóközpont parkolójában felállított árusbódéjában értékesítette a termékeket a két ünnep között. Elmondta: hosszú évek óta foglalkozik pirotechnikai eszközök árusításával, de nála még nem volt példa arra, hogy valaki visszahozzon akár egyet is. Nincsenek ott folyamatosan az árusítóhelyen, de a bódén jól láthatóan elhelyezték a telefonszámot, melyen jelezhetik igényüket a vásárlók.

A pirotechnikus szakember hozzátette: a visszavétel csak a 3-as kategóriára vonatkozik, hiszen a kimaradt 1-es és 2-es kategóriá­ba sorolt termékeket egész évben fel lehet használni, például családi ünnepek

alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában