kecskemét

2018.01.19. 16:24

Lezárult a Harmadik Kor Egyeteme

Lezárult a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű szabadegyetemi program negyedik tanéve. A díszokleveleket péntek délelőtt vehette át a csaknem kétszáz nyugdíjas a kecskeméti városházán.

Sebestyén Hajnalka

Az ünnepségen beszédet mondott dr. Harsányi Ernő nyugdíjas tanszékvezető tanár, előadó, az ország legidősebb egyetemi hallgatója, Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere és Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, a szabadegyetem vezetője.

Harmadik éve zajlik sikerrel a Kecskeméten és környékén élő nyugdíjasok számára meghirdetett Harmadik Kor Egyeteme. A nagy sikerű előadássorozat a Pécsi Tudományegyetem, a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége szervezésében, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg. A hallgatók nyugdíjasok, többnyire 60 év felettiek. Alapvetően kecskeméti lakosok, de érkeztek jelentkezők más megyei településekről, például Kiskunfélegyházáról, Tiszakécskéről, Kerekegyházáról, Jakabszállásról, Ballószögről és Szentkirályról is.

A szabadegyetem programja keretében minden alkalommal más-más előadást hallgathattak meg a résztvevők. A hallgatókat leginkább a művelődés- és helytörténeti, valamint az egészségügyi témák érdeklik, de népszerűek voltak a pedagógiai és pszichológiai tematikájú előadások is. A számadatok látva kitűnik: az érdeklődés nem csökken, sőt egyre több a visszatérő hallgató. Az elmúlt két évben teljesen megújult a program, új előadásokat, témákat hirdettek meg annak érdekében, hogy a korábbi hallgatók ismét jelentkezhessenek a képzésre.

A Harmadik Kor Egyetemének negyedik tanéve tavaly decemberben zárult. Ma tartották meg a záróünnepséget a városháza dísztermében, ahol a programban részt vevő csaknem 200 hallgató vehette át a részvételt igazoló emléklapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában