Kiskunfélegyháza

2018.01.10. 17:19

Húsipari termékgyártók versenyeztek Félegyházán

A félegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola tanvágóhídja adott otthont szerdán a húsipari termékgyártók regionális versenyének. Ez a megmérettetés a Szakma Kiváló Tanulja Verseny főpróbája.

Vajda Piroska

Szatmári István gyakorlati oktató elmondta, öt iskola – Baja, Budapest, Kiskunfélegyháza, Szeged, Szolnok – tizenegy diákja mérte össze tudását. A versenyfeladat több részből tevődött össze: írásbeli, szóbeli, és gyakorlati feladatokat kellett a diákoknak megoldaniuk, miközben figyelniük kellet munkavédelemre és higiéniára. A gyakorlati feladat sertésvágásból (belezés, belsőzés, hasítás), illetve húsipari termék előállításból állt, az elkészült termékeket az iskola mintaboltjában értékesítették a versenyzők.

A regionális húsipari termékgyártó versenyen félegyházi siker született. Az első két helyen ugyanis a házigazda iskola diákjai végeztek. Első lett Máthé Zoltán, második pedig Inació Szilárd. Harmadik helyen a Bajáról érkezett Pechlof László végezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában