Erőszak

2024.02.14. 08:31

Körömollóval szurkálta és többször bántalmazta volt feleségét a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség magánlaksértés, személyi szabadság megsértése, valamint rongálás és közokirattal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a válásukat követően többször rátört a volt feleségére annak új otthonában. A férfi egy éjjel a lépcsőházban elrejtőző nőt berángatta a lakásba és reggelig többször bántalmazta, körömollóval összeszurkálta a karját, valamint szétvágta az okmányait és a bankkártyáját.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vád szerint a kecskeméti férfi és a párja házasságát 2023 szeptemberében a bíróság jogerősen felbontotta. Ebbe azonban a férfi nem akart beletörődni, ezért telefonon és üzenetek formájában többször találkozót kezdeményezett a volt feleségével, amit ő visszautasított.

2023. október 8-án, éjjel a volt férj felkereste a nőt annak új otthonában, de ő nem engedte be, ezért rátörte az ajtót. A férfi másnap este ismét megjelent a nő lakásánál, és a megrongált zárszerkezetnek köszönhetően, a nő tiltakozása ellenére akadálytalanul bejutott a lakásba, ahonnan később a kulcsokat magához véve távozott.

Mivel a nő tartott a férfi visszatérésétől, a lépcsőház felsőbb emeletén elbújt előle. Éjfélkor a férfi valóban visszatért, és rátalált a bujkáló asszonyra, majd a karjánál fogva berángatta a lakásba. A bejárati ajtót egy vasdarabbal bereteszelte, hogy megakadályozza volt felesége kijutását. Ezután többször megütötte és megrugdosta volt párját, a lakásban talált körömollóval pedig összeszurkálta a karját. A férfi a bántalmazás során a nő mobiltelefonját kettétörte, a wifi routert megrongálta, a berendezési tárgyakat felborogatta, továbbá ollóval a nő személyes okmányait és a bankkártyáját szétvágta.

Az asszony reggel úgy tudott megmenekülni, hogy arra hivatkozott, a munkabérét át kell vennie. A férfi ezért elkísérte a munkahelyére és amíg kint várakozott, a szemmel láthatóan bántalmazott nő segítséget kért a kollégáitól, akik értesítették a rendőröket.

Az ügyészség a volt férjet a személyi szabadság megsértésének súlyosabban minősülő – a sértett sanyargatásával elkövetett – bűntette mellett erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével, valamint rongálás és közokirattal visszaélés vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában