Szilveszter

2024.01.01. 13:15

Petárdát dobtak a tetőre, huszonegyszer riasztották a halasi mentőket – galériával, videóval

Az átlagosnál többször hívták a halasi mentőket szilveszter éjszaka, éjfél előtt néhány perccel a Vezér utcába kapták az óév utolsó riasztását, ahova vonultak a tűzoltók és a rendőrök is, a bejelentés szerint petárdát dobtak egy háztetőre. Az újév itt köszöntötte a kéklámpásokat, akiket tűzijáték, petárdadurrogás és hangos ordibálás fogadott.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A legtöbb riasztást a mentők kapták, akik egy átlagos szilveszter éjszakához képest is többször vonultak, a szokásos belgyógyászati esetek között volt, akit szívproblémák miatt, mást hasi fájdalmak miatt kellett ellátni, koronavírusos beteg is volt. Sok munkát adtak az ittas személyek is, akik közül volt, aki elesett és a lábát törte, másutt a családjával balhézó részeghez hívták a mentőket és a rendőröket, valamint egy kiskorú személyt is elláttak a mentők az éjszaka folyamán. 

Éjfél előtt néhány perccel kapták a riasztást a halasi tűzoltók, hogy Kiskunhalason, a Vezér utcában petárdát robbantottak egy háztetőn, két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre, ahova két mentőautó is érkezett, és több rendőri egységet is a helyszínre vezényeltek. A kiérkező egyenruhásokat tűzijáték, robbanó petárdák és egymással ordibáló szomszédok fogadták. A bejelentés szerint valaki petárdát dobott az egyik ház linóleum borítású tetejére, ami kigyulladt. Mire a tűzoltók megérkeztek, sem tűz, sem füst nem volt, hőkamerával vizsgálták át az épületet, nem volt szükség beavatkozásra.

Közben beköszöntött az újév, a szomszédok egymást és az egyenruhásokat köszöntötték, mivel nem történt személyi sérülés és a vitázó felek is idő közben lehiggadtak, így a mentőkre sem volt szükség és a rendőröknek sem kellett intézkedniük.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában