Kiskunhalas

2024.01.03. 09:46

Másfél év alatt 12 millió forintos bevételt hozott a zsálya- és kristálykereskedelem

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 12 millió forintot keresett másfél év alatt azzal, hogy élettársával együtt szintetikus drogokkal kereskedett.

Baon.hu

A kutatás során lefoglalt kábítószer

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező kiskunhalasi férfi 2021 elején elhatározta, hogy tudatmódosító szerekkel fog kereskedni, ezáltal biztosítva családja megélhetését. Terve megvalósításában élettársa segítette, a páros a részfeladatokat felosztotta egymás között. A férfi szerezte be – részben ismeretlen – forrásból a drogot, amit szükség esetén maga hígított, majd a „felütött” anyagot a nővel együtt a vevők igényeinek megfelelő nagyságú adagokba csomagolta. A vevők kiszolgálását is főként a férfi végezte, távollétében ez a feladat az élettársra hárult. A nagyobb vásárlókkal minden esetben a férfi személyesen állt kapcsolatban és ő vette át a vételárat is készpénzben. Előfordult azonban, hogy a vevők műszaki cikkekkel fizettek – derül ki Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

Bűnös tevékenységüket un. „figyelők” segítették, akik az utcában nemcsak a vevők mozgását kísérték figyelemmel, de a lebukás elkerülése érdekében a rendőrség felbukkanását is azonnal jelezték. Fizetségük többnyire kábítószer volt.

Mint írják, a drogkereskedő férfi maga is fogyasztott a szintetikus tudatmódosítókból. Egyszer az udvarán parkoló autóban ismerősei – két további vádlott – társaságában épp kábítószert fogyasztott, amikor a rendőrök tetten érték őket.

Az ügyészség a férfit és az élettársát bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés, továbbá összesen közel 12 millió forint vagyonelkobzás kiszabását indítványozza. Két további társuknak kábítószer birtoklás vétsége miatt kell felelniük.

Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában