Kecskemét

2024.01.13. 08:17

Letartóztatták a volt munkáltatója kirablásával gyanúsított román férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 28 éves román férfinak, akit rablással és súlyos testi sértéssel gyanúsítanak.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. április 11-én megjelent a korábbi munkáltatója – az ügy sértettje – tanyáján, ahol a sértettel beszélgetni kezdett, annak érdekében, hogy elterelje a figyelmét, majd ököllel és egy lapátnyéllel többször megütötte a fejét. Ezután beült a sértett – udvaron parkoló – autójában – melyben benne volt egy 30 ezer forint értékű láncfűrész is – és a sértett másik tanyájához hajtott. Az épületbe a gépjárműben talált kulccsal bement, és elvitte a sértett pénztárcáját, a benne lévő 130 ezer forinttal és személyes okmányokkal együtt – közölte a Kecskeméti Törvényszék.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bűncselekménnyel okozott kár 860 ezer forint, amelyből 700 ezer forint – a gépjármű lefoglalásával – megtérült.

Mint írják, a járásbíróság a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntése nem végleges, ugyanis a férfi és a védője fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el – derül ki a közleményből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában