Kunszentmiklósi Járási Ügyészség

2024.01.12. 09:39

Kétszer is megrongálta a köztéri Szűzanya szobrot

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség vallási tisztelet tárgyának megsemmisítésével elkövetett rongálás miatt indítványozza annak a román férfinak a letartóztatását, aki Dunavecsén szilveszterre virradóra ismét megrongálta az általa tavaly májusban egyszer már összetört és azóta helyreállíttatott Szűzanya szobrot.

Tapodi Kálmán

A megrongált szobor

Forrás: ugyeszseg.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi tavaly május 19-re virradóra Dunavecse belterületén, az 513-as főúton található körforgalomban megrongálta a helyi Római Katolikus Egyházközség  által felállíttatott Medjugorei Szűzanya szobrot, melynek során a szobor fejétől a mellkasáig terjedő része, illetve a bal karja teljesen letört. Miután helyreállították a vallási szobrot, a férfi szilveszterkor hajnalban ismeretlen tárggyal ismét összetörte annak fejrészét – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A rongálás során letört kéz
Forrás: ugyeszseg.hu

A kunszentmiklósi rendőrök példás gyorsasággal azonosították és elfogták a férfit, akit őrizetbe vétele mellett két rendbeli vallási tisztelet tárgyának megsemmisítésével elkövetett rongálás bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ügyészség a külföldi családi kötődéssel rendelkező, büntetett előéletű rongáló letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, valamint a bűnismétlés és az eljárás jogellenes befolyásolásának megakadályozása érdekében indítványozza. A kényszerintézkedésről a nyomozási bíró pénteken dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában