Rongálás

2023.05.20. 11:42

Megrongálták a dunavecsei Szűz Mária, a Béke Királynője szobrát – videóval

Megrongálták a dunavecsei körforgalomban elhelyezett Szűzanya szobrot. Az eset csütörtökről péntekre, virradó hajnalban történt. Az ügyben a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság indított nyomozást.

Gulyás Sándor

A megrongált szobor

Fotó: Beküldött fotó

A dunavecsei Szűz Mária, a Béke Királynője szobrát két hete avatta fel Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érseke és Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő. Az egyházi jelképet az éjszaka leple alatt rongálta meg az eddig még ismeretlen elkövető, vagy elkövetők. Információik szerint a körforgalom a térfigyelő kamerák hatáskörén kívül esik, így nem készült felvétel az esetről. 

Bese Gergő atya, a szobor felállításának kezdeményezője TikTok bejegyzésben elmondta: Nem adjuk fel, mert a Szűz Anya szeplőtelen szíve győzedelmeskedni fog. Imádkozzunk az elkövetőért, vagy elkövetőkért, és tegyünk azért, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.

– A körfogalom korábban virággal volt beültetve. Ennek okán örömmel fogatuk az új köztéri alkotást, ami tovább növelte településünk értékei. Az értelmetlen rongálást felháborítónak tartom – fogalmazott Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban a nyomozás érdekeire hivatkozva több információt nem közölt.

@besegergo Szétverték Szűz Mária, a Béke Királynője szobrát. Szomorú a lelkünk, de nem adjuk fel! #besegergő #tréningatya #gergőatya #papnaklennijó #dunavecse #medugorje #vandalizmus ♬ eredeti hang - Bese Gergő atya

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában