Verseny

2023.12.14. 12:40

Bűnmegelőzési vetélkedőn vettek részt a félegyházi diákok

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság idén is bűnmegelőzési vetélkedőt szervezett a középiskolás tanulóknak, ami az országszerte elhíresült „Krimit tud” nevet kapta.

Baon.hu

Forrás: police.hu

A versenynek a Móra Ferenc Művelődési Központ adott otthont, melynek munkatársa, Almási Emerencia és Dr. Horváth- Rekedt Gréta rendőr főhadnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára vezette és moderálta a rendezvényt.

A játékos feladatok útján olyan komoly témák is előtérbe kerültek, mint a bullying, a kapcsolatteremtés az online térben és az ezzel járó veszélyek. Szó volt még a különféle drogok és kábítószerhasználat veszélyeiről. A vetélkedő lehetőséget adott arra, hogy a játékokon keresztül komoly bűnmegelőzési témákat boncolgassanak a kamaszok és a szakemberek közösen. A rendezvény sikerét mutatta, hogy a végén a diákok arról érdeklődtek, mikor lesz következőleg ilyen rendezvény – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában