Bács-Kiskun

2023.11.21. 18:02

Svájci jogsegélykérelem tárta fel a pénzmosást

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség irányítása mellett, négy emberrel szemben folyik nyomozás egy több mint kétmilliárd forintos pénzmosási bűnügyben − közölte az ügyészség.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A közlemény szerint a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség irányításával, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénzmosás miatt folytat nyomozást abban a bűnügyben, ami egy hűtlen kezelés bűntette miatt már a Székesfehérvári Törvényszék előtt folyamatban lévő bűnügyhöz kapcsolódik.

A büntetőeljárás során az ügyészség bűnügyi eljárási jogsegélyt bocsátott ki a svájci bűnügyi hatóságok felé.

Az erre adott válasz adatai és a nyomozás során összegyűjtött bizonyítékok alapján eddig négy embert hallgattak ki pénzmosás miatt, és a gyanúsítással szemben valamennyien panasszal éltek. A bejelentett panaszok közül az ügyészség három panaszt már elutasított.

A nyomozás még nem zárult le, jelenleg vizsgálati szakban tart. Ezért az ügyészség kiemelte, hogy további tájékoztatás a nyomozás érdekében jelenleg nem adható az ügyben.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában