Katasztrófavédelem

2023.08.23. 20:35

Viharkárok Bács-Kiskunban: több kidöntött fa miatt is vonultak a tűzoltók

Bács-Kiskunban is sok munkát adott az erős széllel kísért zivatar és felhőszakadás a tűzoltóknak kora estétől.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A katasztrófavédelem szerint, elsősorban Bács-Kiskun és Békés vármegyéből érkeztek bejelentések a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeleteire. Többnyire kidőlt fák, leszakadt ágak eltávolításában kértek segítséget az egységektől. Bács-Kiskun vármegyében a vihar Bátya településre koncentrálódott. A Mikes Kelemen utcában egy fa veszélyesen megdőlt, eltávolították az egységek. Az 51-es főút 126-127 kilométerszelvénye között méretes fa dőlt az útra, a tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be. A Petőfi Sándor, az Attila és a Vörösmarty utcában is fákat döntött ki az erős szél. A Bajai úton egy háztetőre dőlt fa miatt kértek segítséget a rajoktól. 

Mint írják, Békés vármegyében Békéscsabáról érkezett a legtöbb bejelentés. A Magvető utcában két helyszínre is kivonultak az egységek kidőlt fák miatt. A Nagyrét tanyán három hatalmas fa vezetéktartó oszlopra zuhant. A Néveri Horgásztónál is fákat csavart ki a szél, a rajok eltávolították azokat. A Gerla tanyán nyárfák veszélyeztettek épületeket. Fakidőlések miatt avatkoztak be a tűzoltók Csongrád, Baranya, Nógrád, Somogy vármegyében is. Az egységek folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában