Kék hír

2023.08.22. 15:10

Huszonhét ittas sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harmincegy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Huszonegy olyan baleset is volt, amelyben megsérültek: heten súlyosan, tizennyolcan pedig könnyebben. Halálos kimenetelű baleset szerencsére nem történt – írja a police.hu.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3525 fő lépte túl; ők legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak. Tompa belterületén 2023. augusztus 19-én 9 óra 23 perckor egy autóvezető a megengedett 50 kilométer/óra helyett 120 kilométer/órával közlekedett, így nekik 200 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetnie. Egy másik sofőr pedig 128 kilométer/órával hajtott két órával később ugyanott, neki 300 ezer forintot kell megfizetni.

A rendőrök huszonhét olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük hárman balesetet okoztak.

Vármegyénkben folyamatosan szerveznek fokozott közlekedésrendészeti akciót a rendőrök, mindezt a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása és a szabályszegések visszaszorítása érdekében. Előző hét csütörtökön drón is segítette a munkájukat, így már a légtérből kitudták szűrni a szabálytalankodókat. Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán, Kiskunhalason és Kiskőrösön folytatott akció részleteiről korábbi közleményünkben már olvashattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában