Gyász

2023.08.07. 19:29

Hivatásos buszsofőr a kalocsai halálos baleset áldozata

Mint arról mi is beszámoltunk, halálos baleset történt Kalocsa és Foktő között vasárnap éjjel az 5106-os számú út, 20-as kilométerénél (a kalocsai ipari parki bekötőút vége), ahol a jármű vezetője nem vett tudomást az út végződésénél lévő, stoptáblával ellátott útkereszteződésről, és a Vajas csatornába vágódott. A elhunyt sofőr hivatásos buszvezető volt.

Zsiga Ferenc

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint megtudtuk: hiába volt az út végét előre jelző rázófelület, stoptábla és szemből, a fényvisszaverő felületű, zebracsíkos tábla, a különjáratos, korábban a nemzetközi személyutaztatásban is résztvevő buszsofőr, a foktői 67 éves T. Gábor eddig ismeretlen okból, vélhetően fékezés nélkül, vagy az utolsó pillanatban fékezve hajtott tovább és belevágódott a Kalocsa-Foktő közötti csatornába. Mindez vasárnap a hajnali órákban történhetett, de a csatornában lévő kocsira csak vasárnap kora délután lett figyelmes egy a kerékpárúton haladó biciklis. Ő értesítette a rendőröket. A járművet, benne a holttestet ezt követően a tűzoltók emelték ki a csatornából.

T. Gábor józan életű, családcentrikus, víg kedélyű, közvetlen ember, jó gépkocsivezető hírében állt, aki hosszú évtizedeket töltött a volán mögött.

Kollégái így búcsúznak tőle közösségi médiás bejegyzésükben:

„Búcsúzunk Tőled: T. Gábor Penge! Kolléga, barát, EMBER voltál! Az autóbuszvezetés szerelmese volt, 45 éve hódolt ezen szenvedélyének. 2015. május óta az Atlasz Busz Kft. oszlopos tagjaként, kollégái és utasai által is elismertként részt vett mind a nemzetközi utaztatásban, mind a dolgozói személyszállítási feladatokban. Ő azok közé tartozott, aki még hivatásként tekintett a munkájára. Már nyugdíj mellett, csak hobbiként, a szenvedélyének élve járta az utat. Mindig vidám volt, egy pozitív, mosolygós kolléga. Elvesztése felfoghatatlan, elfogadhatatlan, értelmetlen, egy kis emberi odafigyeléssel elkerülhető lett volna! Nyugodj békében Gábor!”

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében folytatja a vizsgálatot.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában