Együttműködés

2023.07.14. 12:47

Segítenek a krízishelyzetbe kerülőkön Bács-Kiskunban

Az idei év elmúlt időszakának együttműködését értékelte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Kecskeméti Áldozatsegítő központ.

Tapodi Kálmán

Az elmúlt fél év eredményeit beszélik át az összegyűltek

Forrás: police.hu

A bűnmegelőzési tevékenység fontos területe az áldozattá válás megelőzése, az áldozatok védelme és segítése. Az áldozatsegítés rendszere a bűncselekmény, a tulajdon elleni szabálysértés következtében elszenvedett hátrányokon, a megrázkódtatásokon próbál enyhíteni. A rendőrök fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy a krízishelyzetbe került emberek minél könnyebben, gyorsabban, és a legközvetlenebb módon vehessék igénybe az áldozatsegítő szolgálatok nyújtotta, személyre szabott segítséget az áldozatsegítő központokban – olvasható a police.hu oldalon megjelent beszámolóban.

Mint közzétették: éppen ezért a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, Dr. Kovács Gábor alezredes, bűnügyi-rendőrfőkapitány helyettes, Váróczi-Bakos Rita őrnagy, a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának megbízott vezetője és Dr. Barta Gábor, a Kecskeméti Áldozatsegítő Központ koordinátora összeültek, hogy átbeszéljék az elmúlt fél év eredményeit.

A főkapitányság vezetője arról számolt be, hogy a vizsgált időszakban a sértettek közel fele élt az áldozatsegítés lehetőségével, Dr. Barta Gábor pedig elmondta, hogy – a rendőrség közreműködésével – a vármegyeszékhely áldozatsegítői megközelítőleg 800 személlyel vették fel a kapcsolatot. A szakemberek ugyanis nem várnak arra, hogy az áldozat keresse fel őket, hanem felajánlják szolgálatukat. Arra törekszenek, hogy ne legyen olyan áldozat, aki nem értesült a segítség ezen lehetőségeiről.

– A rendőrfőkapitány és a szociális szféra képviselője hosszútávú együttműködést, a hatékonyság növelése érdekében pedig minél több áldozat elérését, és részükre a széleskörű támogatások biztosítását tűzték ki célul – fogalmaztak a közleményben, és felhívták a figyelmet arra; ha intézkedést igénylő jogsérelem ér valakit, hívja a 112-es egységes európai segélyhívó számot! Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, tárcsázzák az éjjel-nappal ingyenesen hívható 06-80-225-225-ös telefonszámot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában